Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Jarjabek by podporil kontrolu poslancov na alkohol a iné návykové látky

Dušan Jarjabek
Dušan Jarjabek (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Poslanec Smeru-SD Dušan Jarjabek by podporil takú zmenu Rokovacieho poriadku Národnej rady SR, ktorá umožní kontrolovať poslancov na alkohol a iné omamné látky.

 "Som presvedčený, že toto by mal riešiť nový rokovací poriadok. Keď sa dohodneme, že poslanci budú fúkať, tak budú. Keby sa toto podarilo, tak by to bolo skvelé. Ale mali by sme hovoriť aj o iných návykových látkach, nielen o alkohole," povedal Jarjabek.

Podľa neho ide o to, aby v parlamente nevystupovali blázni, "ktorí sú pod vplyvom čohosi a ráno si nepamätajú, ako vystupovali". Za "najstrašnejšie" považuje, že jemu a iným poslancom bolo neraz znemožnené vykonávať ich mandát napríklad pri tajnej voľbe.

"Vám tu niekto šliape do výkonu slobodného mandátu. Ja som si nevymyslel, že som tu, mňa zvolili občania. A rešpektujem, že aj tých, ktorí tu vykrikujú, zvolili občania. Poprosil by som, aby ma títo ľudia rešpektovali tak, ako ja rešpektujem ich," povedal Jarjabek. 

Šéf klubu OĽaNO Jozef Viskupič, ktorého mali napadnúť vraj opití poslanci Smeru-SD, avizoval, že obyčajní navrhnú do rokovacieho poriadku kontrolu alkoholu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu