Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

KDH hovorí jasne: Ak nie Hrušovský, nech SDKÚ ponúkne lepšieho kandidáta

Pavol Hrušovský
Pavol Hrušovský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ak SDKÚ-DS má svoj názor na prezidentského kandidáta KDH a Mosta-Híd Pavla Hrušovského, mala by ho podľa poslanca KDH Pavla Abrhana povedať jednoznačne.

"Ak SDKÚ-DS považuje kandidáta KDH za slabého, mala by ponúknuť iného dobrého kandidáta. Za rok a pol tak však SDKÚ-DS neurobila," uviedol Abrhan. SDKÚ-DS zároveň vyzval na konštruktívny postup pri hľadaní spoločného nominanta na post hlavy štátu. Abrhan tak reagoval na slová poslanca za SDKÚ-DS Miroslava Beblavého, podľa ktorého Hrušovský nemá reálnu šancu vyhrať prezidentské voľby.

"Podpora SDKÚ-DS by znamenala vopred obetovať prezidentské voľby na oltár dobrých vzťahov s KDH a Mostom. A ja si nemyslím, že to je správne riešenie, v tomto smere postoj SDKÚ-DS podporujem," uviedol v rozhovore Beblavý. Pripomenul, že už na jar hovoril, že SDKÚ-DS by malo podporiť politika, ktorý má reálnu šancu vyhrať a zároveň niekoho, kto je čo najbližšie ich hodnotám. "Ak sa pozriem na pelotón kandidátov, s výnimkou Jána Čarnogurského nemám s nikým zásadný hodnotový problém, ale o žiadnom si nemyslím, že má šancu poraziť Fica alebo iného silného kandidáta Smeru," vysvetlil Beblavý. SDKÚ-DS je podľa jeho slov v ťažkej situácii v tom, že evidentne jeden z mála kandidátov, ak nie jediný, ktorý by Roberta Fica poraziť mohol, je Iveta Radičová, ktorá odmieta ísť do volieb. "Ak by Iveta Radičová zmenila názor, a niekedy by som povedal, že v politike je potrebné zmeniť názor, ak je to v záujme krajiny, tak by mala šancu, aj keby sa rovno prihlásila v novembri. Nemyslím si, že u nej rozsiahla kampaň má zmysel, ľudia ju poznajú, majú na ňu názor, dva tri mesiace sú podľa mňa viac než dostatočné. Z toho pohľadu rozhodnutie počkať do relatívne poslednej chvíle a potom podporiť z prijateľných kandidátov toho, kto bude mať najväčšiu šancu vyhrať a bude najbližší našim hodnotám, je správny postup, akokoľvek to nie je niečo, čo robí dobrý imidž," konštatoval Beblavý.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu