Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Fico to menšinám okorenil: Brať by brali, ale povinnosti žiadne!

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

MARTIN – Predseda vlády Robert Fico si želá, aby sa prestalo menšinovými právami vydierať. Či ide o menšinu rómsku, názorovú alebo etnickú. Podľa Fica sa stáva zvyklosťou, že od menšín žijúcich na Slovensku vídame najmä požadovačnosť a natiahnuté ruky, ale nijaké povinnosti voči štátu a takmer minimálne pestovanie občianskych cností.

 „Toto sa musí zmeniť. Náš nezávislý štát sme prednostne nezakladali pre menšiny, akokoľvek si ich vážime, ale najmä pre slovenský štátotvorný národ. Platí, že štát je národný a spoločnosť je občianska. Zvláštna je tendencia, ako sa všade zámerne do popredia a na úkor štátotvorného slovenského národa vysúvajú problémy menšín. Akoby na Slovensku ani nežili Slovenky a Slováci,“ povedal predseda vlády v Martine pri príležitosti 150. výročia Matice slovenskej.

Podľa Fica sme za dvadsať rokov vybudovali nezávislú a demokratickú Slovenskú republiku, ktorá je rovná v príležitostiach pre všetkých. O mravnú obrodu slovenského národa sa má postarať Matica. „Práve tu vidím úlohy Matice slovenskej. Ona musí byť strážkyňou budovania vlastenectva mladých ľudí, ona musí rozvíjať tie najlepšie duchovné a národné tradície, musí úzko spolupracovať v obciach a mestách s učiteľmi pri vlasteneckej výchove, pri spoznávaní krás a kultúrneho dedičstva slovenskej vlasti. Matica musí stáť na čele zápasu o mravnú obrodu slovenského národa,“ povedal v príhovore matičiarom predseda vlády.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu