Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bugárovci vyzývajú Gašparoviča k nepodpísaniu novely o zdravotnom poistení

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana Most-Híd vyzýva prezidenta Ivana Gašparoviča, aby nepodpísal novelu zákona o zdravotnom poistení. K tejto výzve má strana dva závažné dôvody.

 "Nepodpísať tento zákon odporúčame hlavne z toho dôvodu, že neprimerane zvyšuje zdravotné odvody, čím zároveň zvyšuje celkové daňové a odvodové zaťaženie, nespravodlivo vytvára rôzne skupiny platiteľov odvodov s rôznymi vymeriavacími základmi," argumentuje Most-Híd v tlačovej správe, ktorú poskytla tlačová tajomníčka strany Zuzana Bačiak Masaryková. Tento fakt bude mať demotivačný účinok a bude nútiť podnikateľov nepriznávať zisk a platiť dane a odvody, dodáva Most-Híd.

Prijatím tohto zákona sa tiež podľa strany zvyšuje objem peňazí, ktoré spravujú súkromné zdravotné poisťovne, čím sa zvyšuje trhová hodnota týchto poisťovní. "Teda pri avizovanom zoštátnení môže ovplyvniť cenu, za ktorú ich štát môže získať. V tomto období to teda môže mať negatívny dopad na verejné financie a prinesie ďalšie ťarchy na plecia občanov Slovenska," uzavrel Most-Híd.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu