Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hlina: Presunutie správy o Gorile na september nevidím ako problém

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - To, že sa parlament dostane k správe o aktuálnom stave vyšetrovania kauzy Gorila pravdepodobne až v septembri, poslanca Alojza Hlinu (OĽaNO) netrápi. Podstatné je, že sa na správe pracuje, tvrdí Hlina, ktorý návrh predložiť správu v parlamente inicioval.

"Nevidím zásadný problém, že sa to kvôli naťahovaniu schvaľovania sociálnych zákonov presunie na september," uviedol Hlina. "Či to bude v auguste, alebo septembri, nie je až taký rozdiel." Dodal, že za podstatné považuje to, že osobitný kontrolný výbor NR SR na kontrolu činnosti SIS schválil, že v januári má minister Robert Kaliňák (Smer-SD) predložiť ďalšiu doplnenú správu o vyšetrovaní kauzy Gorila.

"Dúfam, že to prejde aj v septembrovom hlasovaní parlamentu, to bude aj jasný signál pre ľudí, že sa niečo robí," dodal Hlina.

Rozšírená správa by podľa Hlinu už mala obsahovať aj posun vo vyšetrovaní. "Ak je v tej súčasnej správe 60.000 strán, tak v tej januárovej bude predpokladám 70.000 strán a ak je niečo napísané v takom rozsahu, mal by tam byť aj nejaký výsledok."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu