Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Ministri spomínajú na svoje detstvo: Zvolenská bola Majka z Gurunu!

Zuzana Zvolenská Zobraziť galériu (6)
Zuzana Zvolenská

BRATISLAVA – Prvý jún rozhodne patrí deťom! Nie všetci ministri však Medzinárodný deň detí strávia so svojimi ratolesťami. Opýtali sme sa ich preto, čo budú robiť a ako si sami spomínajú na svoje detstvo.

Peter Kažimír – minister financií
Zobraziť galériu (6)
Peter Kažimír – minister financií  (Zdroj: SITA)

„Minister financií by sa chcel tento deň aspoň trochu viac ako po iné dni venovať svojej rodine a deťom a chcel by pre ne pripraviť aj malé prekvapenie. Minister želá všetkým deťom šťastný deň detí, veľa zábavy a dobrej nálady a chcel by aby tento deň nemuseli ísť do školy,“ odpovedali nám z tlačového odboru ministerstva.

Tomáš Borec – minister spravodlivosti
Zobraziť galériu (6)
Tomáš Borec – minister spravodlivosti  (Zdroj: SITA)

„Pán minister je rodinne založený človek, má tri deti a aj napriek vysokému pracovnému nasadeniu sa snaží tráviť čo najviac času so svojou rodinou,“ uviedla jeho hovorkyňa Jana Zlatohlávková.

Zuzana Zvolenská - ministerka zdravotníctva
Zobraziť galériu (6)
Zuzana Zvolenská - ministerka zdravotníctva  (Zdroj: SITA)

„Žiaľ, napriek tomu, že som chcela tento deň byť so svojím synom, pracovné povinnosti mi to nedovolia, dopoludnia som na výjazde v Banskej Bystrici a popoludní na sneme Slovenskej lekárskej komory, ale verím, že môjmu synovi tento deň vynahradím cez víkend. Nechystám mu žiadne prekvapenie, pre nás je naozaj sviatkom každá chvíľa, ktorú môžeme byť spolu,“ povedala ministerka. Zaspomínala si aj na svoje detstvo a MDD v časoch, keď bola maličká. „Spomínam si na to naozaj veľmi rada, na dni detí, ako sa robili niekedy, som učiteľské dieťa, čiže si dobre pamätám, ako sa školy pripravovali na tento deň. A najmä si spomínam na jeden konkrétny, kedy mi moja mama na karneval urobila kostým Majky z Gurunu,“ dodala.

Ján Počiatek - minister dopravy
Zobraziť galériu (6)
Ján Počiatek - minister dopravy  (Zdroj: SITA)

„Minister Ján Počiatek má v piatok dôležité rokovanie s predstaviteľmi Európskej komisie kvôli eurofondom na výstavbu diaľnic. Po práci sa však samozrejme bude ponáhľať domov, aby trávil čas so svojou dcérou. O možných prekvapeniach pre dcérku minister nechce hovoriť, pretože prezradené prekvapenie veľmi prekvapivé nie je,“ prezradil hovorca Martin Kóňa.

Miroslav Lajčák – minister zahraničných vecí
Zobraziť galériu (6)
Miroslav Lajčák – minister zahraničných vecí  (Zdroj: SITA)
„MDD strávim pracovne. Budem na bilaterálnej návšteve Maďarskej republiky a po jej skončení mám ešte v Bratislave pracovné stretnutie s generálnou tajomníčkou UNESCO
,“ povedal pre Topky s tým, že do Bruselu by to mal pomerne ďaleko, keďže jeho najmladšia dcéra Lara žije s manželkou v Bruseli. Na svoje detstvo sa rozpomenul s radosťou. „Veľmi rád spomínam na harmonické vzťahy, aké boli u nás v rodine, s rodičmi, aj s oboma súrodencami. Tých zážitkov bolo veľa, vypichnúť osobitne iba jeden z nich sa jednoducho nedá,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu