Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Budúci minister financií Kažimír: Do centrály chodí so psom ako Fico!

Peter Kažimír si do centrály Smeru priniesol aj svojho labradora. Zobraziť galériu (3)
Peter Kažimír si do centrály Smeru priniesol aj svojho labradora.

BRATISLAVA – Podpredseda Smeru Peter Kažimír vie, ako na svojho straníckeho šéfa. Ešte pred dvoma rokmi poznal nenápadného štátneho tajomníka z ministerstva financií len málokto. Dnes už je jasné, že sa stane ministrom financií. Vieme, čo by za tým mohlo stáť!

Pohodu na Petrovi Kažimírovi vidno už z diaľky. Kým ostatní kolegovia si ohrýzajú nechty a nervózne očakávajú, ako sa šéf sociálnych demokratov rozhodne pri skladaní vlády, Kažimír si pred pár dňami s úsmevom na tvári vykračoval pred centrálou Smeru a venčil svojho psa Rafaela. Zo strany sme zistili, že aj Fico si do úradu vodí svojho domáceho miláčika Larryho, zo psov sa tak postupne stávajú veľkí kamaráti.

Za rozhodnutím Roberta Fica pre Petra Kažimíra ako ministra financií tak nemusí stáť len jeho odbornosť. Vzájomné sympatie s Ficom ho priam predurčujú na túto dôležitú pozíciu. Bývalá pravá ruka Jána Počiatka a podpredseda tieňovej vlády pre sociálno-ekonomické veci sa však zviditeľnil aj nepríjemným prešľapom, keď pred rokom v diskusnej relácii vytiahol graf, na ktorom chybne vysvetlil, ako za vládnutia Roberta Fica klesla cena plynu o desiatky percent. Ani toto drobné faux pas však očividne neotriasol dôverou straníckeho šéfa a Kažimírovi dal šancu ukázať svoje kvality na ministerstve financií.

Zaujímavé je, že Kažimírov labrador Rafael sa nápadne podobá na toho Ficovho. Je preto možné, že obaja páni nachádzajú spoločnú reč aj v otázke výberu potravy pre psov či problémov, ktoré im spôsobujú ich domáci miláčikovia. Ak to Kažimírovi čas dovoľuje, chodieva psa venčiť aj niekoľko hodín denne. Ako sme sa dozvedeli, spoločné prechádzky s Ficom zatiaľ neabsolvoval. Práve pri tejto aktivite by však mohol spolu so svojím šéfom prekonzultovať aj zásadné politické otázky. Je preto zrejme len otázka času, kedy ich uvidíme na spoločnej prechádzke.

Peter Kažimír si svojho miláčika doviedol aj do centrály Smeru

Peter Kažimír si do
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)
Peter Kažimír si do
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu