Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Most-Híd odpovie na výzvu SMK, Bugár ale nepovedal ako

Béla Bugár
Béla Bugár

BRATISLAVA – Strana Most-Híd bude podľa jej predsedu Bélu Bugára odpovedať na výzvu Strany maďarskej koalície (SMK) o predvolebnej spolupráci.

„Už 22. októbra sme povedali, kde sú možnosti spolupráce. Dnes môžeme konštatovať, že SMK konečne vidí potrebu spolupráce. Budeme na ich výzvu odpovedať, ale nie teraz,“ vyhlásil Bugár na tlačovej

Neparlamentná SMK chce rokovať so stranou Most-Híd o predvolebnej spolupráci. „Sme otvorení na prerokovanie možnej volebnej spolupráce ako rovnocenných partnerov. Ich odpoveď čakáme do 10. novembra,“ povedal v sobotu predseda strany József Berényi. Most-Híd už ponúkal Strane maďarskej koalície, aby jej členovia kandidovali na kandidačnej listine jeho strany. „Naši bývalí kolegovia vedeli, že je to pre nás neprijateľné. Chceli tým zakryť, že nechcú s nami spolupracovať,“ vyhlásil Berényi. Podľa neho chce SMK spoločný volebný program a spoluprácu na úrovni partnerov.

Podľa predsedu Republikovej rady SMK Gyulu Bárdosa nemôžu prijať ponuku Mostu-Híd, pretože miesta pre SMK na kandidačnej listine Bugárovej strany bol len marketingový ťah. „Keď niekto ide na kandidátku inej strany, strana, ktorá podáva kandidátku, môže hocikoho z kandidátky stiahnuť. Predstavitelia tej strany vedú rokovania po voľbách. Je to o zodpovednosti. Hlas regiónov hovorí o zodpovednom prístupe,“ vyhlásil Bárdos.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu