Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Palko: KDS bude kandidovať v parlamentných voľbách

Vladimír Palko
Vladimír Palko

BRATISLAVA - Konzervatívni demokrati Slovenska (KDS) plánujú uchádzať sa v predčasných voľbách o miesta v parlamente. Dnes to potvrdil predseda KDS Vladimír Palko. Niektorí z členov KDS by sa pravdepodobne mohli pokúsiť o vstup do Národnej rady SR na kandidátke inej politickej strany.

Formát spolupráce ani stranu či strany, ktorých sa môže týkať, Palko nespresnil. "Prosím o pochopenie, nebudem hovoriť s kým, ani o akej forme spolupráce rokujeme," ospravedlnil sa za mlčanlivosť. Dodal však, že sa rokuje v podstate len o jednej forme spolupráce. "Ani slovo naviac," odvetil na otázku, či KDS zvažuje aj samostatnú kandidatúru.

Stranu KDS založili v roku 2008 štyria bývalí členovia KDH Vladimír Palko, František Mikloško, Pavol Minárik a Rudolf Bauer. Prekážalo im, že hnutie "ovládla doktrína pragmatizmu a oportunizmu".

V roku 2010 žiaden člen KDS do parlamentu nekandidoval, pretože strana sa nedohodla s Mostom-Híd na umiestnení Mikloška na kandidátke. KDS žiadalo miesto v prvej osmičke, Most-Híd ponúkal miesto až za prvou dvanástkou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu