Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Hrozný čin Radoslava na bratislavskej pumpe: Popradčan schytil tankovaciu pištoľ, potom zapaľovač

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Na jednej z čerpacích staníc v hlavnom meste vyčíňal mladý muž z výhodného Slovenska, ktorý sa pokúsil o založenie požiaru. Benzínom z tankovacej pištole úmyselne polial stojan a jeho okolie, následne vytiahol zapaľovač.

Popradčan Radoslav P. (28) čelí obvineniu zo zločinu všeobecného ohrozenia v štádiu pokusu v súvislosti s incidentom, ku ktorému došlo počas uplynulého víkendu.  

Obvinený si podľa polície zakúpil vo vnútorných priestoroch jednej z čerpacích staníc v druhom bratislavskom okrese cigarety a zapaľovač. Keď vyšiel z predajne, pristúpil k stojanu, z ktorého vytiahol tankovaciu pištoľ. Polial ňou samotný stojan i jeho bezprostredné okolie.

Čerpacia stanica.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Zapaľovačom sa následne pokúsil rozliaty benzín zapáliť, čo sa mu však nepodarilo. „Týmto mimoriadne nebezpečným konaním vystavil ľudí nebezpečenstvu smrti alebo ťažkej ujmy na zdraví, ako aj spôsobeniu poškodenia majetku veľkého rozsahu,“ zdôraznili zástupcovia zákona.


Čítajte aj: Dramatické VIDEO zo zásahu kukláčov: Filip (32) v dome neďaleko Bratislavy vyrábal drogy!


Radoslav bol zadržaný hliadkou, následne eskortovaný a umiestnený do cely policajného zaistenia. „V prípade preukázania viny hrozí za takéto konanie v súlade so zákonom trest odňatia slobody na štyri roky až desať rokov,“ doložila polícia.

Viac o téme: BratislavaPumpaPodpaľač
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu