Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Obrovská tragédia: Nezvestného Jozefa (†41) našli mŕtveho, zomrel strašnou smrťou

Jozefa našli mŕtveho Zobraziť galériu (3)
Jozefa našli mŕtveho (Zdroj: Foto: FB, HZS)

TRENČÍN - Najhoršie obavy sa, žiaľ, potvrdili. Jozef bol nezvestný od soboty, vybral sa na túru do Strážovských vrchov. Záchranári včera popoludní našli už len mužovo doráňané telo. Podľa našich informácií Jozefa napadol medveď.

Po rozsiahlom pátraní po Jozefovi, ktorý sa vybral na túru do Fačkovského sedla, prišla najhoršia správa. Vo štvrtok popoludní našli záchranári bezvládne telo v lokalite Sedlo pod čelom v katastri obce Tužiná v prievidzskom okrese. "Nájdenú usmrtenú osobu nebolo možné identifikovať, nebohý mal pri sebe doklady na meno nezvestného muža, po ktorom sme pátrali od soboty," potvrdila hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová s tým, že obhliadajúci lekár nevylúčil jednoznačne cudzie zavinenie a bude vykonaná súdna pitva na zistenie presnej príčiny smrti.

Podľa našich informácií na Jozefa počas túry zaútočil medveď. Zranenia utrpel aj následkom pádu, no zatiaľ nie je jasné, či ho najskôr napadla šelma a následne spadol, alebo to bolo opačne. Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie. 

Záchranári HZS transportujú telesné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: hzs.sk)

Jozefa hľadala polícia, horskí záchranári a dobrovoľníci. "Dňa 10. 5. 2018 popoludní bol nezvestný turista nájdený v strmom lesnom teréne, v lokalite medzi Čelom a Úplazom, žiaľ, bez známok života. Záchranári HZS následne transportovali telesné pozostatky nebohého pomocou nosidiel UT 2000 k zaparkovaným autám pri turistickom chodníku, kde boli odovzdané obhliadajúcemu lekárovi a príslušníkom polície," opísali horskí záchranári s poďakovaním pre všetkých, ktorí pomáhali pri pátraní.  

Z tragédie sa rodina, priatelia, známi, ako aj široká verejnosť nedokáže spamätať. Po Jozefovi ostala tehotná manželka. 

Jozefa hľadali niekoľko dní

Jozef sa vybral sobotu ráno na túru do Strážovských vrchov, ktoré ale nie sú zásahovým územím horských záchranárov. Aj napriek tomu, že mal so sebou dva telefóny, nehlásil sa. Príbuzní sa s ním počas dňa skúšali spojiť telefonicky, ale telefón bol nedostupný. Polícia vykonala lokalizáciu mobilného telefónu, ale bezvýsledne.  

Záchranári HZS transportujú telesné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: hzs.sk)

Ako opísali horskí záchranári na svojej stránke, ešte v ten večer boli do pátracej akcie nasadení záchranári HZS z Oblastného strediska Veľká Fatra, ktorí prešli červeno značený turistický chodník z Fačkovského sedla po Čičerman. Nezvestného sa nájsť nepodarilo. Nasledujúci deň a rovnako ďalšie tri dni prebiehala rozsiahla pátracia akcia, do ktorej sa okrem príslušníkov polície záchranárov a psovodov HZS z viacerých oblastných stredísk zapojila tiež Letka Ministerstva vnútra SR, kolegovia nezvestného a množstvo dobrovoľníkov. Pátranie bolo opäť neúspešné.

Viac o téme: TragédiaNešťastieJozef
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu