Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Dôchodkyňu zadusil holými rukami: Za brutálnu vraždu dostal 21 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

VEĽKÝ BLH - Trest odňatia slobody 21 rokov a osem mesiacov za vraždu dôchodkyne Heleny H. z Veľkého Blhu potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 39-ročného Júliusa Farkaša z tej istej obce.

Sudca hneď nariadil aj výkon trestu, ktorý si Farkaš odpyká v ústave s najprísnejším stupňom stráženia. Dôchodkyňa, ktorá by bola o mesiac oslávila 75 rokov, pracovala ako poštárka a v obci bola známa. Farkaš k nej chodieval, údajne jej zvykol pomáhať s chystaním dreva. Na ženu zaútočil v jej rodinnom dome v noci na 24. septembra 2014. Sekerou vylomil dvere na prízemí a potom v spálni na poschodí dôchodkyňu rukami zadusil. Z domu ukradol televízny prijímač, fľašu vodky, dve balenia zrnkovej kávy, kabelku s dokladmi zavraždenej a finančnou hotovosťou. 

Vraha usvedčili stopy DNA, pachové a iné stopy. Okresný súd v Banskej Bystrici Farkaša uznal za vinného podľa obžaloby a uložil mu trest 21 rokov a osem mesiacov v najprísnejšom väzení. Farkaš sa odvolal s tým, že on to neurobil a jeho stopy tam mohol zaniesť niekto iný. Odvolací súd mu neuveril a prvostupňový verdikt potvrdil. 

Viac o téme: Súdy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu