Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dráma v Babišovej fabrike: Veľký výbuch v Dusle Šaľa, dvaja ťažko zranení!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŠAĽA - Obrovská dráma sa strhla dnes doobeda v podniku Duslo Šaľa. Z neznámych príčin došlo k výbuchu cisterny. Dve osoby sa ťažko zranili. Na mieste boli záchranné zložky a policajti.

"Dnes krátko pred desiatou hodinou dopoludnia došlo v areáli podniku v Šali k výbuchu cisterny.  Pri výbuchu a následnom požiari sa zranili dvaja muži vo veku 53 a 37 rokov," informovala hovorkyňa nitrianskych policajtov Renáta Čuháková. 

Zraneným mužom prišli okamžite na pomoc privolaní záchranári. "Na mieste sme ošetrili dvoch zranených mužov. Jeden utrpel popáleniny približne na 75-tich percentách povrchu tela. Vo vážnom stave sme ho transportovali vrtuľníkom do bratislavskej nemocnice v Ružinove. Druhý muž utrpel popáleniny na približne 37-mich percentách tela, previezli sme ho do nemocnice," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. 

Nebezpečné látky do ovzdušia neunikli

Na mieste zasahovalo šesť vozidiel HaZZ a desať hasičov z hasičských staníc Šaľa a Nitra, ktorí boli nápomocní Závodnému hasičskému útvaru Duslo Šaľa. "Pri prečerpávaní toulénu došlo zatiaľ z nezistených príčin k požiaru," povedal hovorca nitrianskych hasičov Viliam Pánsky a dodal, že v súčasnosti je požiar lokalizovaný a likvidovaný. Do ovzdušia neunikli žiadne nebezpečné látky.

 

Škoda za niekoľko tisíc eur

Na miesto nehody boli privolaní aj pracovníci Inšpektorátu práce a špecialisti z Kriminalistického a expertízneho ústavu. "Pri výbuchu železničnej cisterny vznikla škoda za viac ako 30 tisíc eur," doplnila Čuháková.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Bližšie okolnosti tejto udalosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Za tento trestný čin hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

Duslo patrí k spoločnostiam chemického priemyslu na Slovensku. Vyrába hnojivá a je dodávateľom gumárskych chemikálií. Vyrába polyvinylacetátové a polyakrylátové lepidlá a disperzie, ako aj ďalšie špeciálne produkty. Duslo, a.s. je súčasťou medzinárodného koncernu Agrofert, ktorý pôsobí v chemickom priemysle, poľnohospodárstve a potravinárstve.

Viete o požiari viac? Napíšte nám na tipy@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu