Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prví obvinení po bitke Rómov: Mladých futbalistov a rozhodcu bili aj dospelí muži!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RICHNAVA – V prípade fyzického napadnutia futbalového rozhodcu, ktorého v sobotu (26.4.) zbila skupina divákov po zápase starších žiakov na ihrisku v Richnave (okr. Gelnica), polícia obvinila päť osôb. Z prečinov ublíženia na zdraví a výtržníctva sú obvinení traja muži (30, 34, 35) a dvaja mladiství (15, 16) z okresu Gelnica.

"Na základe dokazovania, výsluchov a výpovedí ostatné osoby, ktoré na trávnik vybehli, len pobehovali okolo poškodeného rozhodcu. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

K zbitiu 28-ročného rozhodcu došlo po zápase družstiev Richnavy a Nálepkova. Stalo sa tak po udelení červenej karty, čomu mal predchádzať úder lakťom hráča Richnavy do brucha súperovho hráča pri podávaní rúk medzi mužstvami. Z tribúny následne vybehla skupina divákov na ihrisko a začala kopať do rozhodcu, ktorému sa až po chvíli podarilo ukryť v šatni. Poškodený podľa predbežnej lekárskej správy utrpel zranenia s dobou práceneschopnosti najmenej desať dní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu