Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dcérku Simonku (†3) nechala utopiť vo Váhu: Po vyše roku si užíva slobodu!

Matka malej Simonky je už na slobode
Matka malej Simonky je už na slobode (Zdroj: Trnavský hlas)

TRNAVA - Za smrť vlastného dieťaťa si odpykala rok a sedem mesiacov. Reč je o Martine Švecovej (37) z Hlohovca, ktorá v júni 2010 nepomohla dcérke Simonke (3), ktorá sa topila vo Váhu po tom, čo sa jej vyšmykla z rúk. Jej nešťastný pád do rieky navyše zatĺkala a neustále menila verzie o tom, ako dievčatko zmizlo. Súd jej vymeral 3-ročný trest, z ktorého si odsedela vyše polovicu a dnes už behá po slobode. Informoval o tom Trnavský hlas.

Martina si tri roky za smrť dcérky odpykávala v nitrianskej väznici, ktorej mreže nedávno opustila. "Martinu Švecovú prepustili na jej žiadosť. Na slobode bude pod dohľadom odborníkov," povedal hovorca trnavskej prokuratúry Mojmír Huna pre denník Trnavský hlas. Rodičia sa z Martininho návratu veľmi tešia, no o jej budúcnosti nemajú ani predstavu.

Podľa otca Jaromíra si našla nového kamaráta, ku  ktorému sa nasťahovala. Na Simonku však nezanevrela a spolu s matkou jej nosí na hrobček kvety. Obyvatelia Hlohovca sú jej prepustením zhrození.  „Za vraždu vlastného decka dostane tri roky a z toho sa po niekoľkých mesiacoch púšťa? To nie je spravodlivosť!,“ rozhorčuje sa miestna žena Alena.

Matka trojročnej Simonky koncom júna 2010 polícii nahlásila, že jej dcérku niekto uniesol. Po dievčatku niekoľko dní pátrali stovky policajtov. Prehľadávali polia, studne, opustené domy, okolie Váhu, všetko bezvýsledne. Až po niekoľkých dňoch Martina pod tlakom dôkazov priznala, že Simonka jej spadla do Váhu.

Usvedčili ju kamerové záznamy, ktoré ju zachytávajú ako smeruje k rieke so Simonkou, no späť sa už vracia sama. Jej nehybné telíčko našli až po piatich dňoch pátrania asi dva kilometre od miesta, kde podľa matky spadla do rieky. Matku nakoniec odsúdili za to, že dievčatku neposkytla pomoc.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu