Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Anonymné hlásenia o údajných bombách na košickom súde pribúdajú

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE - Už druhú evakuáciu za dva dni zažila budova košických súdov na Štúrovej ulici pre anonymné nahlásenie bomby. Dnes neznámy hlas telefonicky oznámil okolo 10.30 h na košický magistrát, že na súde je bomba. Informovala o tom polícia.

Na mieste zasahovali policajné hliadky a psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín. Z objektu okamžite evakuovali pracovníkov a ďalšie prítomné osoby.

"Pyrotechnická prehliadka bola ukončená o 12.30 h s negatívnym výsledkom. V zmysle Trestného zákona týmto konaním páchateľ úmyselne spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva nejakého miesta tým, že rozšíril poplašnú správu, ktorá nie je pravdivá," uviedol košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Policajná vyšetrovateľka v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy s trestnou sadzbou na jeden až päť rokov. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra.

K podobnému prípadu došlo v stredu ráno, mužský hlas ohlásil bombu na košickom súde na linku 158. V ten istý deň neznámy páchateľ zavolal na tiesňovú linku 112, že bomba je v budove košického obvodného úradu. Pri prehliadke výbušný systém polícia nenašla. Údajnú bombu na košickom súde hlásil anonym aj 7. mája a v predchádzajúcich mesiacoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu