Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zlodej-extrémista: Kuriózny lup a sex počas vlámania!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Trest 28 mesiacov odňatia slobody nepodmienečne za krádež a porušovanie domovej slobody potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre zlodeja Zoltána Kaločaia (29) z obce Pôtor v okrese Veľký Krtíš.

Kaločai sa v máji 2011 opakovane vlámal do rodinného domu v obci Pôtor. Pri prvej návšteve ukradol predlžovací kábel, rôzne druhy alkoholu, nástenné hodiny, rádioprijímač, tri deky, nafukovací matrac a iné. O pár hodín do domu vnikol druhý raz, spolu s mladistvou kamarátkou Vladimírou a mali spolu sex. Pri odchode sa majiteľke „odvďačili“ tým, že ukradli alkohol, rôzne čistiace prostriedky a 2,5 litrový kanister s benzínom. Krádežou a poškodením objektu vznikla celková škoda viac ako 220 eur.

Recidivista, ktorý bol v minulosti sedemkrát súdne trestaný, sa na pojednávaní na Okresnom súde vo Veľkom Krtíši priznal. Sudca mu uložil súhrnný sprísnený trest 28 mesiacov aj vzhľadom na predchádzajúce odsúdenia a tiež do toho zarátal predošlý trest štrnásť mesiacov nepodmienečne za krádež, ktorú Kaločai spáchal v Bratislave.
Pretože považoval trest za prísny, Kaločai sa odvolal. Keď ho predseda senátu Krajského súdu v Banskej Bystrici upozornil, že 28 mesiacov vzhľadom na jeho register je najnižší možný trest, svoje odvolanie vzal späť. Tým sa stal verdikt prvostupňového súdu právoplatný a sudca nariadil výkon trestu. Ten si recidivista odpyká v Ústave na výkon trestu so stredným stupňom stráženia. Kaločaia však čaká ďalší trest, ktorý vyplynie z pojednávania na Okresnom súde vo Zvolene za podobné „aktivity.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu