Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Mohutný požiar na Luníku IX: Tu už nebudete spať, povedal deťom (10,12,15) a zapálil byt!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE – V jednom z panelákov na košickom sídlisku Luník IX v sobotu večer vypukol mohutný požiar. Oheň založil neznámy útočník, ktorý sa vkradol do bytu matky troch detí a s vyhrážkami, že ju zabije, podpálil nábytok, od ktorého začal horieť celý byt. Žene spolu s deťmi (10,12,15) sa pred požiarom našťastie podarilo ujsť, no museli ich ošetriť v nemocnici.

Podpaľač do bytu ženy (37) na treťom poschodí vnikol asi o 21:30 a namieril si to rovno do obývačky, kde najmladšie z detí pozeralo televízor. So zapaľovačom v ruke k nemu podišiel a spustil vyhrážky. „Oslovil ju menom a povedal jej že tu už nebudú spať, lebo to tu podpáli a že jej matku zabije,“ informoval Topky košický policajný hovorca Alexander Szabó.

Od silných slov následne prešiel k činom a podpálil plastovú fóliu, od ktorej sa chytil nábytok v byte a zbabelo ušiel. Vystrašené dieťa utekalo zobudiť matku a spolu s ďalšími dvoma súrodencami sa im podarilo ujsť skôr, ako oheň zachvátil celý byt. Dve z ratolestí spolu s matkou museli po hororovom zážitku odviezť do nemocnice. „Poškodená a jej dve deti boli jednorázovo ošetrení v nemocnici,“ dodal hovorca.

Mohutný požiar byt štvorčlennej rodinky úplne zničil. „Požiarom bola poškodenej spôsobená škoda vo výške 2.000,- eur,“ uviedol Szabó. Neznámy podpaľač je stále na úteku a polícia po ňom pátra. Keď ho muži zákona dolapia a dokážu mu vinu, hrozí, že za mrežami strávi až 15 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu