Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KAUZA usmrtenej kameramanky: V júli bude ďalší súd... Takto reagujú Baldwinovi právnici!

Alec Baldwin Zobraziť galériu (4)
Alec Baldwin (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Právnici amerického herca Aleca Baldwina vo štvrtok požiadali sudcu, aby ho zbavil obžaloby z neúmyselného zabitia počas nakrúcania filmu v októbri 2021. Okrem iného tvrdia, že obžaloba porote nepredložila dôkazy primeraným spôsobom. TASR správu prevzala z agentúry AP a webovej stránky denníka The New York Times.

Tragédia sa odohrala počas nakrúcania filmu Rust v Novom Mexiku na jeseň roku 2021. Pri streľbe zo zbrane, ktorú držal herec Alec Baldwin, prišla o život 42-ročná kameramanka Halyna Hutchins a zranenia utrpel aj režisér filmu Joel Souza. Predmetná žaloba bola vznesená v januári tohto roka.

KAUZA usmrtenej kameramanky: V
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram HH, SITA/Jim Weber/Santa Fe New Mexican via AP)

Právnici však tvrdia, že obžaloba porušila nariadenia súdu, keď médiám poskytla informácie, a takisto porote neprimeraným spôsobom poskytla dôkazy. Označili to za zneužitie systému a prípad zneužitia voči nevinnej osobe, ktorej práva boli poškodené.

Špeciálna prokurátorka Kari Morrissey pre médiá uviedla, že jej úrad sa vyjadrí až k výzve zo súdu.

Bladwina v januári tohto roka opäť obvinili z neúmyselného zabitia Hutchins po tom, čo súd tieto obvinenia vlani zrušil. Súdny proces by sa mal začať v júli. Herec zodpovednosť za incident opakovane odmietol a tvrdil, že spúšť nestlačil. Balistickí experti však dospeli k záveru, že tak musel urobiť, inak by zbraň nevystrelila.        

Porota v americkom štáte Nové Mexiko minulý týždeň uznala zbrojárku firmy Rush -  Hannu Gutierrez-Reed za vinnú z neúmyselného zabitia v prípade smrti kameramanky Hutchins, pripomína DPA. Hrozí jej trest odňatia slobody v dĺžke až 18 mesiacov a finančná pokuta 5000 dolárov. Trest má byť určený na budúci mesiac, píše NYT.

Hanna Gutierrez-Reed
Zobraziť galériu (4)
Hanna Gutierrez-Reed  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Alec Baldwin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu