Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Iránsky režim ZATKOL slávnu HEREČKU: Kritizovala POPRAVU aktivistu... Zbalila ju polícia!

Taraneh Alidoosti skončila v rukách polície.
Taraneh Alidoosti skončila v rukách polície. (Zdroj: Profimedia)

TEHERÁN - Iránske bezpečnostné zložky zatkli herečku z oscarového filmu The Salesman, Taraneh Alidoosti (38). Dôvodom je vraj fakt, že verejne odsúdila obesenie aktivistu Mohsena Shekariho. Úrady jej slová označili za provokácie, na ktoré nemá dôkazy. Po jej zatknutí zmizol aj jej účet na sociálnej sieti Instagram.

Iránske bezpečnostné zložky zatkli herečku Taraneh Alidoosti len niekoľko dní po tom, čo kritizovala popravu muža, ktorý sa podielal na celonárodných protestoch proti teokratickému režimu. Iránsky režim odsúdil Mohsena Shekariho na trest smrti obesením za "vedenie vojny proti Bohu". Zabitý bol tento mesiac a išlo o prvú popravu spojenú s protestami. 

Ako informuje CNN, Alidoosti zverejnila minulý mesiac na sociálnej sieti Instagram svoju fotku bez islamského hidžábu, na ktorej drží nápis: "Ženy, život, sloboda." Tým vyjadrovala podporu protestnému hnutiu. Po Shekariho poprave potom pridala ďalší príspevok. „Vaše mlčanie znamená podporu týrania a tyranov,“ uviedla. 

A na záver dodala, že "každá medzinárodná organizácia, ktorá sleduje toto krviprelievanie a nepodnikne žiadne kroky je hanbou ľudstva." Hneď potom bol jej účet na sociálnej sieti Instagram odstránený a slávna herečka skončila v rukách polície. Štátna tlačová agentúra Fars News Agency uviedla, že Alidoosti bola zatknutá, pretože na jej tvrdenia chýbali dôkazy.

„Niektoré celebrity sa vyjadrujú bez akýchkoľvek dôkazov a zverejňujú provokácie, a preto boli zatknuté,“ uviedla agentúra Far News vo svojej správe. Na smrť bolo počas celonárodných protestov odsúdených niekoľko Iráncov. Nepokoje v krajine vyvolala smrť 22-ročnej Mahsy Amini, ktorú zatkla štátna morálna polícia za to, že nenosila správne hidžáb.

Taraneh Alidoosti bola zatknutá za kritizovanie popravy aktivistu.
Zobraziť galériu (1)
Taraneh Alidoosti bola zatknutá za kritizovanie popravy aktivistu.  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Taraneh Alidoosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu