Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kanye West si poriadne zavaril: Hnev celebrít, firmy sa mu otáčajú chrbtom... TOTO je reakcia exmanželky!

Kanye West Zobraziť galériu (6)
Kanye West (Zdroj: SITA/ AP)

LOS ANGELES - Nechcú s ním mať nič spoločné! Kanye West (45) patrí medzi najznámejších umelcov nielen v USA, ale aj na celom svete. V poslednej dobe sa však prezentoval vo veľmi zlom svetle, keď mal niekoľko antisemitských výrokov. Reakcia na seba nenechala dlho čakať a od rappera dávajú ruky preč aj tie najznámejšie značky, s ktorými donedávna spolupracoval.

Známy umelec sa v poslednej dobe niekoľkokrát nemiestnym spôsobom vyjadril smerom k Židom. Na jeho správanie okamžite zareagovalo niekoľko známych osobností, ktoré dokonca Westa prirovnali k Hitlerovi.

Mlčanie konečne prelomila aj jeho bývalá manželka Kim Kardashian. Tá sa na svojom profile na sociálnej sieti Twitter postavila na stranu židovskej komunity. „Nenávisť nie je v poriadku. Stojím pri židovskej komunite a chcem, aby sa nenávisť, ktorej musia čeliť, okamžite skončila," napísala hviezdna kráska.

Od rappera však dávajú ruky preč aj svetoznáme firmy, ktoré s Westom dlhodobo spolupracovali. Podľa medializovaných informácií ide o sedem spoločností. Jednou z prvých bola napríklad odevná značka Balenciaga.

Iná populárna značka, nemecká firma Adidas, sa dlho k jeho správaniu nevyjadrovala. Začiatkom októbra však oznámila, že ich partnerstvo prehodnotí a teraz vydala vyhlásenie, v ktorom potvrdila ukončenie spolupráce s americkým spevákom. „Adidas netoleruje antisemitské ani nenávistné komentáre. Westove slová a činy boli neakceptovateľné, nebezpečné a plné nenávisti. Porušili tak hodnoty našej spoločnosti," povedali predstavitelia nemeckej firmy.

Viacero fanúšikov očakávalo aj to, že streamovacia platforma Netflix stiahne so svojej ponuky trojdielnu sériu s názvom Jeen-Yuhs, ktorý mapuje Westov život. Zatiaľ sa tak nestalo, ale nie je vylúčené, že sa to v blízkej dobe nezmení. 

Viac o téme: Kanye West
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu