Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

25 rokov od TRAGICKEJ SMRTI Lady Diany (†36): Prežil iba jej bodyguard... Takto žije dnes!

Lady Diana a Trevor Rees-Jones Zobraziť galériu (3)
Lady Diana a Trevor Rees-Jones (Zdroj: profimedia.sk a SITA)

LONDÝN - Na svoju prácu nezanevrel! 31. augusta to bude 25 rokov, čo nás navždy opustila kráľovná ľudských sŕdc - Lady Diana (†36). Osudnou jej bola tragická autonehoda, pri ktorej auto, v ktorom sa viezla, vrazilo do steny tunela. Spolu s ňou na mieste zahynul aj jej partner Dodi Al-Fayed a jeho šofér. Jediný, kto prežil bol blondínkin bodyguard Trevor Rees-Jones.

Pri príležitosti blížiaceho sa výročia úmrtia Lady Diany bol vytvorený filmový dokument s názvom The Diana Investigations, ktorého obsah sa postupne začína dostávať do médií. Zaujímavé napríklad je, že vyšetrovanie odhalilo, že Diana sa v roku 1995, teda dva roky pred smrťou, svojmu právnikovi Victorovi Mishconovi zverila s obavami o svoj život. 

V liste uviedla, že sa ju možno budúci rok niekto pokúsi zbaviť. Ako jeden z možných scenárov vraj uviedla aj zinscenovanú autonehodu. Spomínaný list právnik odovzdal vtedajšiemu komisárovi polície, ktorý ho uložil do trezoru. Oficiálne vyšetrovanie tragickej nehody sa začalo až v januári 2004. Blondínkin právnik vtedy tomuto dopisu veľký význam neprikladal. Uviedol, že Diana bola podľa neho iba paranoidná. 

V aute smrti, ktoré 31.8. 1997 narazilo do steny prarížskeho tunela Pont de l´Alma sa okrem Lady Diany, jej milenca Dodiho Al-Fayeda a šoféra Henriho Paula viezol aj blondínkin ochrankár Trevor Rees-Jones. Ten ako jediný nehodu prežil. Tvorcovia spomínaného filmového dokumentu sa zamerali aj na neho. 

Trevor Rees-Jones bol po nehode 10 dni v kóme. Chirurgovia museli rekonštruovať jeho tvár za pomoci150 titánových implantátov. Pri zrážke utrpel vážne poranenia hlavy. Trpel ťažkou amnéziou a mal problém s rečou. 

Dnes má 45 rokov a po tom, čo istý čas žil v USA, sa zhruba pred piatimi rokmi vrátil do Británie. V súčasnosti je vedúcim ochranky farmaceutickej spoločnosti AstraZeneca. Spolu s manželkou, dvoma dcérami a psom žije v dome v Shropshire. „Jeho život je pokojný a normálny. Vyhýba sa publicite a o tom celom príliš nehovorí,” uviedol zdroj z jeho okolia pre The Sun

Trevor Rees-Jones na fotografii z roku 2008.
Zobraziť galériu (3)
Trevor Rees-Jones na fotografii z roku 2008.  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Lady DianaTrevor Rees-Jones
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu