Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Státisícové darčekové balíčky pre nominantov na Oscara: Jachta s poskokmi, skrášľujúce zákroky, ale aj... testovací set na moč?

Povestná soška Oscara zďaleka nie je všetko. Zobraziť galériu (6)
Povestná soška Oscara zďaleka nie je všetko. (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Už túto nedeľu sa niekomu splní hollywoodsky sen. Tým najlepším z najlepších sa totiž budú rozdávať prestížne zlaté sošky Oscarov. Ani tí, ktorí nevyhrajú, však nemusia zúfať. Domov si odnesú darčeky za viac než 5 miliónov dolárov!

Ceny akadémie, známe aj pod názvom Oscary, sú bezpochyby najprestížnejším ocenením pre hercov, filmových tvorcov a ostatných umelcov, ktorým zavoňal filmový priemysel. Víťazstvo sa ujde iba hŕstke najlepších, no ani zvyšní z 24 nominovaných umelcov rozhodne neobídu naprázdno. Každý z nich si domov odnesie darčekový balíček v hodnote 215-tisíc dolárov!

Závratná čiastka, na ktorú sa tento rok vyšplhalo "všimné" od sponzorov, sa oproti minulému roku zvýšila o zhruba 70-tisíc. Nie je to však len hodnota, ktorá je zaujímavá. Pozornosť vzbudzujú najmä samotné darčeky.

Nevyhrali Oscara? Nevadí, nominovaní rozhodne neobídu naprázdno.
Zobraziť galériu (6)
Nevyhrali Oscara? Nevadí, nominovaní rozhodne neobídu naprázdno.  (Zdroj: SITA)

Podľa magazínu Forbes čaká na každého nominovaného pozlátená minisoška v hodnote 400 dolárov. Balíček ale obsahuje i oveľa zaujímavejšie a hodnotnejšie ceny. Koho by nelákal 12-dňový výlet na luxusnej jachte s obsluhou a služobníctvom pre 220 hostí, dvomi vrtuľníkmi či spa, toho možno zaujme plavba ponorkou. Zamilované duše si prídu na svoje počas romantickej dovolenky v jednom zo španielskych majákov, prerobenom na luxusný hotel a tí, ktorí ešte nemali to šťastie nájsť na podobný výlet toho pravého partnera, určite ocenia ročné členstvo na prestížnej online zoznamke v hodnote 20-tisíc dolárov.

Na nominovaných umelcov čakajú darčeky od výmyslu sveta.
Zobraziť galériu (6)
Na nominovaných umelcov čakajú darčeky od výmyslu sveta.  (Zdroj: SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Medzi darčekmi sa však nájdu aj bizarnejšie položky. Kozmetické ošetrenia či zákroky v hodnote 25-tisíc, meditačná čelenka snímajúca mozgové vlny, alebo inteligentná podprsenka, ktorá dokáže presne zmerať telo a určiť správnu veľkosť, po ktorej by žena mala siahnuť v prípade spodnej bielizne. Na zoznam sa dostal aj špeciálny set na zber moču, ktorý by mal zlepšiť presnosť zisťovania infekcií.

Minisošku dostane každý z nominovaných. Na zozname sú však aj bizarnejšie položky.
Zobraziť galériu (6)
Minisošku dostane každý z nominovaných. Na zozname sú však aj bizarnejšie položky.  (Zdroj: SITA/Photo by Matt Sayles/Invision/AP, File)

Za zaujímavý balíček pre vyvolených zaplatia, ako inak, sponzori, ktorí sa aj takýmto spôsobom snažia odprezentovať svoje produkty. Hollywoodske hviezdy s miliónmi sledovateľov na sociálnych sieťach i mimo nich sú predsa perfektnou reklamou a zárukou úspechu. Neprajníkov môže tešiť aspoň to, že všetci obdarovaní musia zaplatiť dane.

Viac o téme: OscaryCeny Akadémie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu