Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zlatá rakva, červené šaty a prekrížené nohy: Mŕtva Aretha Franklin († 76) na FOTO!

Aretha Franklin Zobraziť galériu (7)
Aretha Franklin (Zdroj: SITA)

DETROIT - Nezvyčajná rozlúčka! Kráľovná soulu - Aretha Franklin († 76) odišla z tohto sveta 16. augusta, keď prehrala svoj boj s rakovinou pankreasu. Pochovaná by mala byť v posledný deň tohto mesiaca a pohreb by mal prebiehať len v kruhu rodiny a najbližších. V týchto dňoch však má možnosť rozlučiť sa s ňou aj verejnosť. Mŕtve telo speváčky je vystavené v múzeu a to spôsobom ozaj hodným kráľovnej.

O tom, že má Aretha Franklin vážne zdravotné problémy sa príliš nehvorilo. Ona sama mala ešte zopár smelých plánov. Len nedávno sa v médiách objavili správy, že je na tom zdravotne dosť zle a pár dní na to legendárna umelkyňa zomrela. 

Smrť Kráľovnej soulu zasiahla množstvo fanúšikov po celom svete. Tí sa v týchto dňoch majú možnosť s Arethou rozlúčiť. Truhla s jej telom je totiž vystavená v Múzeu afro-americkej histórie Charlesa H. Wrighta v Detroite, v utorok a stredu od deviatej rána do dvadsiatejprvej hodiny večer. Pred budovou nocovalo zhruba 200 fanúšikov. 

Zaujímavé je, že telo zosnulej je uložené v zlatej rakve. Aretha má oblečené výrazné červené šaty a lodičky rovnakej farby. Hádam každému udrie do očí, že má prekrížené nohy. „Kráľovná soulu je divou až do poslednej chvíle,” poznamenala na margo toho pracovníčka múzea, v ktorom je speváčkino telo vystavené. Ako tiež dodal, cieľom bolo ukázať jej silu a pokoj.   

Vo štvrtok bude telo zosnulej legendy prepravené do baptistického kostola. Večer sa bude na jej počesť konať koncert. Pochovaná bude v piatok a pohreb by mal byť ozaj len v kruhu rodiny a najbližších priateľov. 

Aretha Frankli bude pochovaná v zlatej truhle. Zosnulú obliekli do červených šiat a na nohách má lodičky rovnakej farby.
Zobraziť galériu (7)
Aretha Frankli bude pochovaná v zlatej truhle. Zosnulú obliekli do červených šiat a na nohách má lodičky rovnakej farby.  (Zdroj: SITA)

Telo zosnulej Arethy Franklin je vystavené v múzeu.
Zobraziť galériu (7)
Telo zosnulej Arethy Franklin je vystavené v múzeu.  (Zdroj: SITA)

Fanúšikovia majú možnosť sa rozlúčiť s Kráľovnou soulu.
Zobraziť galériu (7)
Fanúšikovia majú možnosť sa rozlúčiť s Kráľovnou soulu.  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Aretha Franklin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu