Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Smútok Bona a kolegov z U2: Legendárni rockeri prišli o veľkého priateľa!

Dennis Sheehan
Dennis Sheehan (Zdroj: Twitter)

LOS ANGELES – Bono a spol. zažívajú smutné obdobie. Dnes ráno miestneho času zomrel v Los Angeles tour manažér írskej kapely U2, Dennis Sheehan. Ako informoval portál TMZ, dlhoročného spolupracovníka a priateľa skupiny našli v hotelovej izbe v bezvedomí. Privolaným paramedikom sa ho nepodarilo priviesť k životu.

U2 v súčasnosti absolvujú Innocence + Experience Tour. V utorok 26. mája odštartovali päticu vystúpení v Inglewoode pri Los Angeles. Sheehan, ktorý im robil tour manažéra viac ako 30 rokov, počas života spolupracoval aj s hviezdami ako Led Zeppelin, Iggy Pop, Patti Smith či Lou Reed. 

U2 vznikli v roku 1976 a patria k najúspešnejším kapelám na svete, podľa odhadov predali viac ako 150 miliónov kópií albumov. Na konte majú trinásť štúdioviek, pričom v súčasnosti už pracujú na ďalšom albume s názvom Songs Of Experience. Medzi ich najväčšie hity patria skladby Sunday Bloody Sunday, One, With Or Without You, Where The Streets Have No Name, Staring At The Sun, Beautiful Day, Vertigo či Sometimes You Can't Make It On Your Own. Pieseň Ordinary Love, ktorú napísali pre film Mandela: Dlhá cesta k slobode (2013), získala Zlatý glóbus a nomináciu na Oscara. Na konte majú už 22 cien Grammy a v roku 2005 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu