Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bývalý šéf Markízy v rukách polície: Kvôli praniu špinavých peňazí!

Adrian Sarbu v putách
Adrian Sarbu v putách

BUKUREŠŤ – Rumunská protikorupčná prokuratúra zadržala v pondelok Adriana Sarbua pre podozrenie z daňových únikov a z prania špinavých peňazí v hodnote troch miliónov eur. Mediálny magnát donedávna šéfoval spoločnosti, ktorá vlastní televíziu Markíza.

Sarbu bol v rokoch 2009-2013 šéfom mediálnej skupiny CME, ktorá vlastní slovenskú televíziu Markíza aj českú televíziu Nova. V súčasnosti je riaditeľom rumunskej tlačovej agentúry Mediafax. 
Adrian Sarbu bol v pondelok predvedený na výsluch a neskôr oficiálne zadržaný, a to predbežne na dobu 24 hodín. Podľa stránky rumunskej televízie Romaniatv.net ide v jeho prípade o pranie špinavých peňazí, spreneveru a podnecovanie k daňovým únikom. Pre podobné obvinenia v posledných mesiacoch zadržali už asi desať zamestnancov Mediafaxu. 

Samotný Sarbu označuje všetky obvinenia za vykonštruované a absurdné a považuje ich za politickú pomstu zo strany premiéra Victora Pontu. Vyšetrovanie je údajne reakciou na to, že agentúra Mediafax odmietla podporiť Pontovu kandidatúru vo vlaňajších prezidentských voľbách v Rumunsku. 
Podľa Sarbua sa Pontovi spojenci pokúšajú kúpiť Mediafax, ktorý je najväčšou súkromnou tlačovou agentúrou v Rumunsku. 

V rumunských prezidentských voľbách z novembra 2014 premiér Ponta prehral v súboji so súčasnou hlavou štátu Klausom Iohannisom. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu