Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zdrvený Bruno Mars: Náhla smrť milovanej mamy (†55)! Čo sa stalo?

Bruno Mars Zobraziť galériu (6)
Bruno Mars (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Vo veku 55 rokov zomrela v sobotu matka amerického speváka a hudobníka Bruna Marsa. Bernadette Hernandez skonala v Queens Medical Center v Honolulu na Havaji po tom, čo jej v mozgu praskla aneuryzma. Pre agentúru AP to uviedol hovorca vydavateľstva Atlantic Records, s ktorým má Mars podpísanú zmluvu.

Bernadette Hernandez pochádzala z Filipín a venovala sa tancu a hudbe. Zatiaľ nie je známe, či jej úmrtie ovplyvní nadchádzajúce Marsovo svetové turné, ktoré má odštartovať už 22. júna vo Washingtone. V rámci Moonshine Jungle World Tour sa spevák predstaví aj vo viedenskej Stadthalle (24. októbra), v pražskej O2 Aréne (6. novembra) a budapeštianskej Papp László Sportaréne (7. novembra).

Dvadsaťsedemročný Bruno Mars, vlastným menom Peter Gene Hernandez, je rodákom z Havajských ostrovov a na hudobnej scéne sa pohybuje od roku 2004. Známym sa však stal až o šesť rokov neskôr vďaka spolupráci s rapperom B.o.B. na singli Nothin' On You, ktorý sa dostal na vrchol singlových rebríčkov v USA (Billboard Hot 100) i Veľkej Británii. Mars je zároveň spoluautorom úspešnej piesne Billionaire Travieho McCoya, ktorá sa dostala na štvorku Billboard Hot 100 a na trojku v britskom singlovom rebríčku. Spolupracoval tiež na hite Fuck You od Cee Lo Greena. Na čelo dvoch najprestížnejších svetových rebríčkov, amerického a britského, sa dostal aj s vlastnými singlami Just The Way You Are a Grenade. Oba pochádzajú z jeho debutového albumu Doo-Wops & Hooligans (2010). Prispel tiež na soundtrack k filmu Twilight sága: Úsvit - 1. časť (2011), pre ktorý nahral skladbu It Will Rain. Vlani v decembri vydal druhú štúdiovku Unorthodox Jukebox, s ktorou sa mu podarilo dobyť UK Chart aj Billboard 200.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu