Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kolegovia z Elánu o Vašovej (†68) smrti: ZLYHÁVALI mu všetky orgány... Posledný telefonát!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Herminapress)

BRATISLAVA - Bol to obrovský šok, keď v auguste verejnosť obletela správa o náhlom úmrtí Vaša Patejdla. Ako neskôr informovala jeho manželka, umelec podľahol rakovine pankreasu, ktorá mala veľmi rýchly priebeh. Jeho kolegovia z Elánu Jožo Ráž (69) a Ján Baláž (72) prvýkrát prehovorili o strate kamaráta. Zlyhávali mu vraj všetky orgány. Pred smrťou im ešte volal!

Informácia o smrti Vaša Patejdla šokovala nielen Česko a Slovensko, ale aj jeho najbližších. Veď zákernú rakovinu pankreasu hudobníkovi diagnostikovali len 14 dní pred smrťou. A hoci jeho manželka Miluše komunikovala s verejnosťou prakticky hneď, jeho kolegovia z Elánu sa k strate svojho kamaráta nevyjadrovali. 

Aktuálne si však pre český Blesk zaspomínali na Vašove osudné chvíle. Ráž vraj už rok pred jeho smrťou tušil, že s ním nie je všetko v úplnom poriadku. „Videl som na ňom, že je s ním niečo zle. Lenže on sa nedal zastaviť. Bol taký obetavý, neustále pracoval, zarábal a živil všetko okolo seba. Jednoducho sa nezastavil, hoci nevládal. A to ho zabilo,“ myslí si spevák. 

Krátko pred úmrtím vraj ešte kamarátom volal, aby sa rozlúčil. „Hovoril, že j e zle. Odchádzam,“ priznal Baláž. „A to bolo všetko. Už nevládal, zlyhávali mu všetky orgány. Hovoril som s ním o pol šiestej večer a o druhej ráno bol exitus,“ dodal Patejdlov kolega a Ráž sa pridal: „Aj mne volal, aby sa rozlúčil.“

Kolegovia z Elánu o
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Herminapress)

Viac o téme: ElánJožo RážJán BalážVašo Patejdl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu