Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Slovenský futbalista v STRACHU o svoj život: Útek s rodinou pred vojnou v Izraeli!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Instagram S.S.)

BAT YAM - Slovenský futbalista (34) žije s rodinou v Izraeli v meste But Yam, neďaleko pásma Gazy. Pred pár dňami sa ich bežné nažívanie premenilo na boj o holý život. Po útokoch sa rozhodli z krajiny utiecť!

Futbalista Jakub Sylvestr žije v Izraeli aj so svojou manželkou Soňou a 2-ročným synom Danilom. Ich bežný život sa pred 4 dňami zmenil na úplný horor. V blízkosti ich domova sa začalo bombardovať. Rozhodli sa preto utiecť z krajiny...

„Stále nemôžem uveriť, čo sa udialo. V televízii nám oznámili, že si máme nachystať na tri dni tri litre vody na osobu, baterky a mať zbalenú tašku s jedlom a s dokladmi,“ zverila sa futbalistova manželka Soňa na sociálnej sieti Instagram.

Slovenský futbalista v STRACHU
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Fatima Shbair)

Veľmi rýchlo si ujasnili, že chcú z krajiny odísť. „Nevedeli sme si predstaviť ostať v Izraeli ďalší deň. Bolo otázne, či je dobrým nápadom vyjsť z domu. Veď, čo ak by nás zastihli sirény v aute? Museli by sme zastaviť, vybehnúť von, ľahnúť si na zem a kryť sa,“ pokračovala.

Opustiť Izrael však nebolo vôbec jednoduché. Najprv si zabezpečili letenky do Viedne, no ich let zrušili. Potom si ďalšie zakúpili do Istanbulu a Rumunska. „Do Rumunska sme mali ísť s izraelskou spoločnosťou El Al. Mala som ešte väčšie obavy, lebo v minulosti sa lietadlá práve tejto spoločnosti stali objektom únosu. Na druhej strane sú vybavené protiraketovým systémom“ opísala svoje obavy.

Slovenský futbalista v STRACHU
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram S.S.)

Keď si už mysleli, že odletia, prišla ďalšia hrozná správa. „Ozvali sa sirény a všetkých poslali do krytu. V tej chvíli som si bola istá, že ostaneme v Izraeli a všetky lety zrušia. Existuje totiž aplikácia, kde sa dá vidieť, do akej oblasti je vystrelená raketa. Všetko bolo v blízkosti letiska. Neprajem to nikomu. Bola to totálna bezmocnosť. K tomu nabiehali informácie, koľko ľudí zajali, koľko zabili a koľko rakiet dopadlo na Tel Aviv,“ napísala.

Odletieť sa im však podarilo, aj keď neskôr a dnes sú už živí a zdraví doma. „Sme doma! Ďakujeme, že ste na nás tak veľmi mysleli. Bola to veľmi náročná cesta...“ dodala na záver Soňa.

 

Viac o téme: Jakub Sylvestr
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu