Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Česká herečka obeťou vydierania: Keď odmietla zaplatiť, urobili TOTO!

Česká herečka obeťou vydierania Zobraziť galériu (4)
Česká herečka obeťou vydierania (Zdroj: Instagram A.B.)

BRATISLAVA - Načo je toto vôbec dobré? Obetí kyberšikanovania vo svete stále pribúda. Čoraz častejšie sa objavujú prípady, kedy hackeri napádajú profily na sociálnych sieťach a osobné kontá buď zneužijú, vymažú alebo sa zo svojej "šikovnosti" snažia niečo vytriasť. To je aj prípad českej herečky Alici Bendovej (45), ktorú sa útočníci snažili vydierať.

Alice prišla zo dňa na deň o všetkých sledovateľov na Instagrame a z profilu jej zmizli aj dovtedy zverejnené príspevky. Neskôr na svoj účet nahrala video, kde celú situáciu vysvetľuje. „Môj profil mal dnes ráno vďaka vám 89,8 tisíc sledovateľov. Bohužiaľ ho napadli hackeri, ktorí sa ma najprv snažili vydierať cez sms,“ napísala Bendová s tým, že neznámi od nej požadovali zaplatiť sumu 1000 dolárov, aby si účet mohla ponechať v pôvodnom stave.

Alica Bendová sa stala obeťou kyberšikany. Útočníci jej premazali celý profil na Instagrame.
Zobraziť galériu (4)
Alica Bendová sa stala obeťou kyberšikany. Útočníci jej premazali celý profil na Instagrame.  (Zdroj: Instagram A.B.)

Na profile Bendovej momentálne nájdete len tieto tri príspevky. Prišla aj o desiatky tisíc sledovateľov.
Zobraziť galériu (4)
Na profile Bendovej momentálne nájdete len tieto tri príspevky. Prišla aj o desiatky tisíc sledovateľov.  (Zdroj: Instagram A.B.)

Zaplatiť hackerom však odmietla. „To som neurobila a počas ďalších dvoch hodín všetko z môjho profilu vymazali. Podotýkam, že som mala profil normálne zabezpečený. Je mi to strašne ľúto, ale vydierať sa nenechám,“ vyhlásila Alice, ktorej príspevok okamžite začalo zdieľať niekoľko známych tvárí šoubiznisu a do dnešného dňa sa na jej účet vrátilo viac ako 19 000 sledovateľov.

Viac o téme: KyberšikanaAlice Bendová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu