Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

»Kráľ slovenských seriálov« v úplnom šoku: Takýto neúspech nikto nečakal!

Kreatívny producent slovenskej adaptácie Klanu, Andy Kraus, vzniknutej situácii nerozumie, no rozhodnutie televízie stiahnuť seriál z vysielania akceptuje. Zobraziť galériu (6)
Kreatívny producent slovenskej adaptácie Klanu, Andy Kraus, vzniknutej situácii nerozumie, no rozhodnutie televízie stiahnuť seriál z vysielania akceptuje. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Nesplnil očakávania! Televízia Joj sa rozhodla v tejto sezóne priniesť svojim divákom romantický seriál. Siahla po chorvátskej inšpirácii, ktorú na slovenské podmienky adaptoval doteraz úspešný Andy Kraus (46). Tvorca ovenčený napríklad aj cenou Telkáč roka však v tomto prípade pohorel. Vedenie totiž na základe sledovanosti stiahlo Klan zo svojich obrazoviek už po troch častiach. A toto sa mu doteraz ešte nikdy nestalo! Zisťovali sme, čo známy scenárista hovorí na tento neúspech.

Seriál Klan vytvorený na základe chorvátskej licencie sa na televíznych obrazovkách objavoval od minulej nedele. No kompetentným v Jojke stačili iba tri krátke dni na to, aby svoj nový počin vyhodnotili ako neúspešný. Romantický príbeh nenaplnil očakávania o počte divákov, a tak ho z vysielania stiahli.

V tejto súvislosti sme oslovili Andyho Krausa, ktorý seriál pre slovenský trh adaptoval. Na konte má také úspešné programy ako Susedia, Panelák, Keby bolo keby či Pod povrchom. Nekompromisný koniec po troch častiach je v prípade jeho projektu teda poriadne šokujúci.

Zisťovali sme, ako Kraus vníma túto - pre neho neočakávanú - situáciu. „Myslím si, že je to veľmi správne rozhodnutie. Je to zbytočné siliť, keď to týmto spôsobom neoslovilo diváka,” vyjadril sa pre topky.sk kreatívny producent. On sám vraj verí, že tento seriál má istý potenciál v rámci scenára aj obsadenia. „Je správne počkať, kým to nastavenie konkurenčné bude lepšie a verím tomu, že rok 2014 bude úspešnejší,” dodal.

Ako sme sa dozvedeli, sám sa však doteraz stretol iba s kladnými ohlasmi na Klan, preto vzniknutej situácii nerozumie. „Všetky reakcie, čo som zachytil od ľudí, ktorí seriál sledovali, či už z môjho okolia alebo z diskusných fór na internete, boli pozitívne,“ povedal nám Andy, ktorý v tejto chvíli ešte úplne nevie, ako projekt upraviť, aby divákov viac zaujal.

Scenárista nesplnenie očakávaní v rámci sledovanosti považuje istým spôsobom za nezdar. No nevníma to úplne osobne. „Treba to brať tak, že je to seriál, ktorý nie je autorsky odo mňa. Nechcem sa k tomu stavať alibisticky - samozrejme, nejaký podiel na tom má aj úprava - ale nepovažujem to za osobný neúspech. Proste život je taký. Niektoré veci vyjdú, niektoré nie,“ zhrnul na záver svoje pocity Andy Kraus, ktorý sa chce zo vzniknutej situácie poučiť a ísť ďalej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu