Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Andy Kraus bude mať v televízii Joj veľkú konkurenciu

Do Jojky mieri Danica Haláková. Bude namiesto Andyho Krausa realizovať nový seriál? Zobraziť galériu (7)
Do Jojky mieri Danica Haláková. Bude namiesto Andyho Krausa realizovať nový seriál?

BRATISLAVA - Andy Kraus (46) má neoficiálny titul „kráľ slovenských seriálov”. Stál za mnohými obľúbenými jojkárskymi počinmi ako napríklad Keby bolo Keby či Pod povrchom. Aktuálne sa stále vysiela Panelák, ktorého 13. séria sa ale dočkala negatívnych reakcií zo strany divákov. S veľkým úspechom sa nestretol ani Klan, na ktorý scenárista a kreatívny producent dozeral. Navyše, podľa našich informácií na Kolibu mieri Danica Haláková (35), zakladateľka markizáckeho Búrlivého vína. O tom sa Andy dozvedel až od topiek.

Televízia Joj v uplynulých dňoch pristúpila k zmenám vo vysielaní, keďže seriál Klan ani na druhý pokus divákov nezaujal. Projekt vytvorený na základe chorvátskeho počinu mal pod palcom Andy Kraus, ktorého výtvory patria k tomu najlepšiemu na televíznom trhu. 

Ako sme si však všimli, s Panelákom to aktuálne medzi divákmi už nevyzerá príliš ružovo. Vysiela sa 13. séria a Joj zdôrazňuje, že v nej nastali zmeny. Ľuďom sa však príliš nepozdávajú. „Čakal som viac. Už ma to tak nebaví,” reakcií v takomto duchu je na fanúšikovskej stránke seriálu naozaj požehnane. 

Zaujímavé je, že práve v takomto menej úspešnom Krausovom období na Kolibu zavíta nová kreatívna producentka. Zhodou okolností taká, ktorá donedávna dohliadala na scenáristov Búrlivého vína, čiže priamej konkurencie Paneláku. „Danica Haláková by mala robiť pre Joj nový seriál,” tvrdí náš zdroj. 

Tmavovláska sa podľa našich informácií pokladá za rovnocennú konkurenciu pre Krausa a môže sa stať, že ho bude chcieť z vytlačiť pozície „kráľa slovenských seriálov”. Zisťovali sme, ako je na túto možnosť pripravený on sám. „Pokiaľ by nastúpila do Jojky, tak ju nebudem vnímať ako konkurenciu, veď bude robiť pre tú istú televíziu,” zareagoval pokojne scenárista a producent. 

Dokonca má pocit, že príliš citovo vypätý projekt typu Búrlivého vína na jojkárskych obrazovkách nemá veľké šance. „Myslím si, že aj to terajšie nastavenie Paneláku oproti tomu silne emotívnemu seriálu konkurencie je dobrá cesta. Minulá séria bola nastavená podobne ako konkurencia, že sme tam hrali tiež emócie, ale to nám nefungovalo,” prezradil Kraus. „Tá zmena mala význam a myslím, že ľudí, ktorí sa k Paneláku vrátili, je viac než tých, ktorí možno teraz od neho odídu,” dodal na margo negatívnych reakcií. Zdá sa teda, že svojou pozíciou si je zatiaľ celkom istý.

Kto je Danica Haláková

Sympatická tmavovláska je manželkou herca Róberta Haláka. Preložila mnoho divadelných hier, muzikálov, filmov či seriálov. V Markíze okrem Búrlivého vína stála aj pri zrode projektu Chlapi neplačú. Podieľala sa aj na prípravách nového počinu Doktori. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu