Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Dara Rolins na súde: Slnečné okuliare a slzy!

Dara Rolins na súdnom pojednávaní. Zobraziť galériu (6)
Dara Rolins na súdnom pojednávaní.

PRAHA - Dnes o deviatej hodine sa začalo ďalšie súdne pojednávanie s Darou Rolins (39). Tá pred rokom a pol zrazila motocyklistu Jindřicha Rotrekla (†63), ktorý zraneniam podľahol. Speváčka vypovedala, že išla rýchlosťou maximálne 40 km/h. Medzi posudkami znalcov boli veľké rozdiely a sudkyňa prípad odročila. Speváčka sa v marci na súd nedostaví.

Dara Rolins sa na Obvodný súd pre Prahu 2 dostavila desať minút pred deviatou. Sprevádzala ju manažérka Eva Skállová a právnik Robert Vladyka. V pojednávacej sieni nechýbala ani vdova Olga Rotreklová v spoločnosti jednej zo svojich dcér.

Speváčka je presvedčená, že väzeniu sa vyhne. „Už to, že sa musím vyrovnať s touto udalosťou, je najväčší trest. So žiadnym iným nepočítam,” povedala Dara pre portál iDnes.cz. Pred súdom vypovedala ako prvá zhruba pol hodinu. Umelkyňa uviedla, že nebola pod vplyvom alkoholu, liekov ani únavy. Jej právnik dnes zároveň priniesol nový posudok, ktorý podľa neho potvrdzuje, že Rolins za nehodu nemohla.

Svoju rýchlosť odhadla blondínka na maximálne 40 kilometrov za hodinu. Vtom však jej dcéra Laura požiadala o pitie, ktoré jej Dara podala a ľavou rukou držala volant. Hneď za zákrutou uvidela motocyklistu, šliapla na brzdu, no zrážke sa už nedalo zabrániť. Keď volala záchranku, dôchodca bol údajne ešte pri vedomí.

Vdova Olga Rotreklová sa vo svojej výpovedi posťažovala hlavne na to, že s ňou speváčka okrem listu poslaného cez advokáta nenadviazala žiadny kontakt. Zároveň poprela medializované správy, že chcela odškodné v hodnote desiatich miliónov českých korún. Jej výpoveď sprevádzali slzy.

Ako svedok bol privolaný aj cyklista Jan Veverka, ktorý sa ako prvý objavil na mieste nehody. Svojimi slovami dal za pravdu speváčke. „Podľa mňa išla takou rýchlosťou, akou mala,” povedal pred súdom. Na stranu Rolins sa priklonil aj súdny znalec, podľa ktorého práve Rotrekl prešiel do speváčkinho jazdného pruhu. Vdova po motocyklistovi pri týchto vyjadreniach nesúhlasne krútila hlavou.

Konečný záver však nebol pre speváčku príjemný. Znalec vypovedal, že aj jej auto zasiahlo do opačného pruhu. Práve kvôli osudným 40 centimetrom sa potom nestihla stretu vyhnúť. Speváčke sa v tej chvíli skotúľali po líci slzy.

Znalec obžaloby naopak tvrdí, že zrážke sa zabrániť dalo. „Otázka brzdenia je nepodstatná, nešli proti sebe dve autá. V prípadoch, ako je tento, ľudia uhýbajú. Videli sa najneskôr 1,2 sekundy pred stretom. Mohli sa vyhnúť,” tvrdí Ivan Krejsa.

Sudkyňa po jeho výpovedi narazila na problém. Kým súdny znalec si stojí za tým, že k nehode prišlo v jazdnom pruhu Dary Rolins, podľa Krejsu bola práve speváčka z väčšej časti na nesprávnej strane vozovky.

Pojednávanie bolo odročené na 14. marca, kedy budú vypovedať ďalší znalci a policajti. Speváčka bude v tej dobe v zahraničí. Súhlasila s tým, aby súd prebehol aj v jej neprítomnosti.

Čo sa stalo

Dara Rolins 10. júla 2010 svojím autom zrazila Jindřicha Rotrekla, ktorý šiel na skútri. Muž bol prevezený do nemocnice, kde po troch hodinách zomrel. Za usmrtenie z nedbalosti hrozí speváčke trest v rozmedzí 1 - 6 rokov. Prvé obvinenie bolo stiahnuté pre nedostatok dôkazov. Po novom posudku od protistrany bol prípad znovu otvorený.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu