Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Prokurátor podal žalobu na Vadalu: Od PPA chcel získať nelegálne dotácie

Antonino Vadala na súde.
Antonino Vadala na súde. (Zdroj: foto: Miro Vacula)

PEZINOK - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal vo štvrtok (17.5.) na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku (ŠTS) obžalobu na talianskeho občana Antonina Vadalu, pôsobiaceho na východe Slovenska, pre pokus zločinu poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev a pokus zločinu subvenčného podvodu. V piatok o tom informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Podľa jej slov sa obžaloba týka pokusu vylákať v roku 2009 od Pôdohospodárskej platobnej agentúry eurodotácie v celkovej výške takmer 120-tisíc eur prostredníctvom spoločnosti Bio-Finiš, s.r.o., v ktorej bol obvinený konateľom. Pritom klamlivo deklaroval záväzky súvisiace s podmienkami poskytnutia podpory pre poľnohospodárov.

"V prípade poskytnutia podpory by Pôdohospodárskej platobnej agentúre vznikla celková škoda takmer 120.000 eur, z ktorej pomerná časť poskytnutá z Európskeho poľnohospodárskeho záručného fondu a Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka predstavovala takmer 109.000 eur a časť poskytnutá zo štátneho rozpočtu SR viac ako 11.000 eur," dodala hovorkyňa ÚŠP.

Viac o téme: VraždaJán KuciakAntonino Vadala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu