Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Podnikateľ pobúril všetkých kresťanov: V kostole chce založiť takýto hriešny biznis!

Logo projektu McMass Zobraziť galériu (3)
Logo projektu McMass (Zdroj: Facebook)

WASHINGTON - Paul Di Lucca dostal geniálny nápad. Chce otvoriť fastfood s priamo v kostole! Podľa jeho mienky by to mohlo pomôcť kresťanstvu prežiť.

Keby v kostole grilovali hranolky, prilákalo by to viac veriacich, myslí si začínajúci americký podnikateľ. Paul Di Lucca sa teda pokúsil získať povolenie od McDonaldu. Svoj projekt pokrstil ako McMass a mal by stáť približne milión dolárov. Podľa 28-ročného vizionára takéto know-how v kostole chýba, uviedol spravodajský server Vocativ.

Nová kampaň má chytľavý názov: Je čas modliť sa inak. Odštartovalo ju propagačné video, ktoré sa začalo šíriť na sociálnych sieťach. Lucca dal tiež vytvoriť čiapky a tričká s logom McMass, na ktorom je umiestnený kríž nad zlatou klenbou McDonaldu. Koncept by mal pripomínať oblúky v katedrále.

VIDEO Podnikateľ pobúril všetkých
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: mcmass.com)

VIDEO Podnikateľ pobúril všetkých
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: mcmass.com)

Myslí to vážne!

Celý projekt sa najprv kompetentným javil ako podvod a tak kontaktovali jeho autora, ktorý trvá na tom, že všetko myslí vážne. Prvá mcdonaldovská cirkev nie je podvod ani pokus o vtip!

„Zachráni McDonald kresťanstvo v Amerike? Možno nie, alebo, v skutočnosti pravdepodobne nie,“ povedal skeptický Lucca. „Ale projekt McMass má silu, aby začal komunikovať,“ dodal. Lucca doplnil svoj projekt aj o štatistiku, z ktorej vyplýva, že tri milióny ľudí opustili svoju cirkev v USA len v roku 2012 a 10 000 kostolov v Amerike začalo minulý rok zívať prázdnotou. Podľa Lucca je jediným riešením, ako zachrániť kostoly, uzavretie partnerstva s jednou s najznámejších svetových značiek. Každý deň sa totiž v McDonalde naje 70 miliónov zákazníkov.

McMass sa chce spojiť s ktoroukoľvek kresťanskou cirkvou, ak to pomôže šíriť Božie slovo. Avšak nie každý je jeho myšlienkou nadšený a dovedna získal viac odporcov ako nadšencov. „Je to najhlúpejší nápad v histórii hlúpych nápadov,“ napísal na Facebooku projektu McMass jeden z užívateľov. Lucca zareagoval, že kontroverznosť a absurdnosť nápadu bola jeho zámerom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu