Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Palculienka meria necelý meter, hrozí jej predčasná smrť!

Malá Kenadie v matkinom náručí Zobraziť galériu (4)
Malá Kenadie v matkinom náručí

ONTARIO - Keď sa malá Kenadie narodila, sestričky v nemocnici ju nazvali Palculienka. Bola totiž tak malá, že sa zmestila do dlane. Odvtedy sa toho vela nezmenilo; síce trochu podrástla, i tak však vyzerá skôr ako trpaslík.

Dievčatko pri narodení vážilo niečo vyše kilogramu a meralo 28 centimetrov. Chýbala jej časť mozgu a jej ruky neboli väčšie ako kovová minca. Kenadiene šance na prežitie boli minimálne.

Dnes je Kenadie vysoká asi ako osemnásťmesačné dieťa, až na to, že nemá rok a pol, ale sedem. Zakrpatený vzrast je spôsobený ochorením zvaným nanizmus, ktoré vyvoláva nedostatok rastového hormónu.

Starať sa dcérku je pre jej matku Brianne síce náročné, svojmu dieťaťu sa však snaží uľahčiť život najviac ako je to len možné. Kenadie za posledné roky urobila veľký pokrok, vďaka ktorému teraz môže chodiť na základnú školu s ostatnými deťmi a venovať sa obľúbenému tancu. "Spolužiaci ju berú ako seberovného kamaráta, jej chorobu vôbec nevnímajú," povedala Brianne.

Kvôli predčasnému starnutiu, ktoré jej diagnostikovali keď mala osem mesiacov, však nikdy nebude môcť mať deti, dokonca sa pravdepodobne ani nedožije dvadsiatky. Lekári očakávajú, že dorastie len do výšky približne jedného metra. Keďže Kenadine kosti sú veľmi tenké a krehké, hrozí jej taktiež riziko častých zlomenín. Najviac sa však obávajú toho, že ju postihne aneuryzma, ktorá by ju mohla okamžite zabiť.

Brianne si najviac zo všetkého želá, aby bola dcéra šťastná a úspešná. "Chcem, aby sa čo najčastejšie usmievala lebo vtedy sa usmievam aj ja," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu