Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Osemkrát ženatý herec: Manželku mu zavraždil ohrdnutý milenec!

Mickey Rooney Zobraziť galériu (3)
Mickey Rooney (Zdroj: United Artists)

LOS ANGELES - Rovnako, ako sa Elizabeth Taylor vydala 8-krát, jej kolega Mickey Rooney sa osemkrát oženil. Okrem toho posledného ešte jedno manželstvo však neskončilo rozvodom - jeho ženu zavraždil muž, s ktorým udržiavala pomer.

Dnes je to osem rokov, čo zomrel Mickey Rooney. Mnohým možno jeho meno veľa nehovorí, ale ide o herca, ktorého kariéra trvala takmer 90 rokov. Vo filme debutoval ako 6-ročný a hral prakticky až do svojej smrti. Zomrel ako 93-ročný. 

Galéria: Mickey Rooney

Rooney sa narodil ako Joseph Yule 23. septembra 1920. Herectvu sa začal venovať už v útlom detstve, keďže jeho rodičia boli obaja kabaretní herci. V 30. rokoch hral v 78 krátkometrážnych filmoch, pričom patril k najpopulárnejším umelcom tej doby.

Rooney hral i v muzikáloch s herečkou Judy Garland. Na Oscara bol nominovaný štyrikrát, laureátom prestížnej filmovej ceny sa stal dvakrát, z toho raz za celoživotné dielo v roku 1982. 

Hral napríklad vo filmoch Dráma z Manhattanu, Statoční kapitáni, Boys Town, Ľudská komédia, O veľkú cenu, Baby Face Nelson, Raňajky u Tiffanyho, Mestom chodí Santa Claus, Návrat do krajiny Oz, Čierny žrebec, Noc v múzeu: Tajomstvo hrobky. 

Elizabeth Taylor a Mickey Rooney
Zobraziť galériu (3)
Elizabeth Taylor a Mickey Rooney  (Zdroj: MGM)

Známy bol tiež pestrým súkromným životom - oženil sa dovedna osemkrát. Jeho prvou manželkou bola kolegyňa Ava Gardner, pre jeho neveru sa rozvádzali už po roku. Potom si vzal speváčku B. J. Barker, herečku Marthu Vickers, herečku Elaine Mahnken.

Ďalšou manželkou bola modelka a herečka Barbara Ann Thomason. V roku 1966 ju zavraždil kaskadér a herec Milos Milos, ktorý sa vzápätí zastrelil. Dvojica mala románik a teória polície znela, že Barbara ho evidentne chcela ukončiť. 

Vdovec Rooney si potom vzal kamarátku svojej zabitej manželky Marge Lane, ale manželstvo trvalo len 100 dní. Ďalšou manželkou bola Carolyn Hockett a tou poslednou Jan Chamberlin. Oficiálne boli spolu 34 rokov, no už dva roky pred hercovou smrťou začali žiť oddelene. 

Mickey Rooney
Zobraziť galériu (3)
Mickey Rooney  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Mickey Rooney
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu