Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Valentínsky FOODIE EVENT v Café OPERA ponúkne neopakovateľný zážitok s jedným z TOP slovenských šéfkuchárov

PR článok Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: foodievent)

Už 18. pravidelný FOODIE Event, ktoré organizuje Čiližrút v rámci cestovateľsko – gastronomického projektu FOODIEVENTS každý mesiac v Bratislave aj na celom Slovensku, bude vo februári špeciálny. A to hneď z dvoch dôvodov. Jednak pôjde o romantický Valentínsky večer a jednak si pre Vás veľmi netradičné menu pripravil známy kuchár Filip Urbanič, ktorého môžete poznať z nedávneho šéfkuchárskeho týždňa v relácii bez servítky a zároveň sa len nedávno vrátil z Kodane, kde 2 roky pôsobil v jednej z najlepších reštaurácii sveta Alchemist.

Menu, ktoré si Filip pre Vás pripravil špeciálne na tento výnimočný večer je kombináciou surovín, na ktoré bol zvyknutý na svojom predchádzajúcom pôsobisku v Kodani a lokálnych surovín od miestnych farmárov, chovateľov a producentov. Výsledkom budú hry techník, farieb, vôní a chutí, ktoré sa často nezažijú. Toto všetko, v kombinácii s nádherným prostredím café OPERA, krásnou prezentáciou jedál, či alko aj nealko drinkami špeciálne na túto príležitosť sa pre Vás stane zážitkom, na ktorý budete ešte dlho spomínať.

Valentínsky FOODIE EVENT v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foodievent)

Vstupenky sú dostupné na Tickpo.sk

A takto bude vyzerať menu, ktoré Vás bude čakať v tento výnimočný večer.

  • Snacks:
  • Jelení tatarák, vafla
  • Chrumkavá tortička s hubami, hľuzovka
  • Gratinovaná ustrica
  • Chlieb, maslo
  • Mušľa svätého Jakuba, hnedé maslo, miso ponzu
  • Raviola s hubami od Drž huby v Bratislave, Lieskovce z Piedmonte, šalvia
  • Sumec z Budmeríc, pór, citrón, fenikel
  • Bravčové líčka, syr od Cheesio, kel, Sherry omáčka , hľuzovka
  • Biela čokoláda, jablko, černice, karamel, limetka

 

Ak chcete takýto nevšedný zážitok na Valentínsky večer dopriať sebe a svojej polovičke, či známym, tak lístky si ešte stále môžete zakúpiť tu.

Valentínsky FOODIE EVENT v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foodievent)

Bratislavské foodie eventy – degustačné večere

V auguste minulého roka sa v Bratislave začali konať pravidelné každomesačné degustácie v rôznych reštauráciách. Ide o úplne nový koncept degustácií na miestach, kde si bežne zákazník degustačné menu nedá. Za týmto projektom stojí foodblogger Mišo, ktorého na sociálnych sieťach nájdete pod prezývkou Čiližrút. Keďže ide, minimálne na Slovenské pomery, o niečo úplne nové, tak sme sa ho opýtali pár otázok, ktoré priblížia myšlienku týchto eventov.

Prečo si sa rozhodol začať organizovať Foodie eventy?

Okolo gastra a reštaurácii sa motám cca 19 rokov a som jeho obrovský fanúšik. Okolo roku 2018 som začal s foodblogom zameraným na sprostredkovanie mojich pozitívnych skúseností zo Slovenských aj zahraničných reštaurácii. Slovenské gastro prešlo za posledné roky obrovský kus cesty a naozaj sú už desiatky podnikov, kde je čo ochutnávať. Zoznámil som sa s obrovským množstvom ľudí, ktorí majú najrôznejšie príbehy. A tak som sa minulý rok rozhodol, že spolu s nimi začnem niečo robiť aj ja. A vznikli Foodie eventy, ktorých mám za sebou už 6 s fantastickým ohlasom, čomu sa veľmi teším.

Čo je ich hlavnou myšlienkou?

To čo mi u nás trošku chýba sú degustačné menu v reštauráciách. Ja totiž milujem ochutnávať. Spoznať čo najviac myšlienok daného kuchára. Viem, že ponúkať takéto menu často nie je kapacitne možné a aj náš trh je na to pomerne malý. Tak som si povedal, že to prinesiem ľuďom hladným po zážitkoch takouto formou. A tak sa každý mesiac dohodnem s prevádzkou, ktorej šéfkuchára, či majiteľa by bavilo ukázať svoje umenie takouto formou a bežne to neponúkajú. A vôbec nejde o nič nóbl. Ide o miesta, kde viem, že sa naozaj dobre, poctivo a zaujímavo varí. Čo je podstatné, ide vždy o jedlá vymyslené len pre túto jednu akciu, aby bol zážitok čo najväčší. K jedlám sa vždy párujú vína, alebo iné nápoje aby bol zážitok čo najintenzívnejší. No a ľudia majú potom možnosť si zakúpiť lístky a prísť to so mnou zažiť.

Valentínsky FOODIE EVENT v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foodievent)

Pre koho sú tieto eventy určené?

Absolútne pre každého. Chodia ľudia od 19 do 70 rokov absolútne najrôznejších profesií a zamerania. Jedny sú znalci vína a vyhľadávači chutí, iný len radi jedia a ďalší chcú skúsiť niečo zaujímavé, či niekoho obdarovať. Je to rôzne, ale vítaný je každý, kto má rád dobrú spoločnosť a jedlo.

Vstupenky sú dostupné na Tickpo.sk

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu