Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Lyžovačka alebo exotika? Čokoľvek si vyberiete, iba s cestovným poistením!

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Union)

Aká bude vaša zimná dovolenka? Láka vás poriadna lyžovačka alebo máte zimy a snehu na tento rok akurát dosť a radšej by ste sa vybrali do teplejších krajín? Nech už si vyberiete akokoľvek, nezabudnite na cestovné poistenie.

Vybaviť ubytovanie, naplánovať cestu, nakúpiť potrebné veci, zbaliť batožinu... Nezabudli ste na niečo? Presne tak – chýba vám ešte cestovné poistenie. Našťastie, dnes ho už môžete uzatvoriť naozaj aj v poslednej chvíli, pretože cestovné poistenie online vám to umožní trebárs aj cestou na letisko.

Lyžovačka alebo exotika? Čokoľvek
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Union)

Na čo slúži cestovné poistenie?

Či už máte namierené do bližších destinácií s teplejším podnebím alebo do vzdialenejšej exotiky, nezabudnite, že cestovné poistenie vám v prípade rôznych nepríjemných udalostí pomôže zvládnuť ich s prehľadom. V prípade úrazov a ochorení, ktoré si vyžadujú ošetrenie v zdravotníckom zariadení nemusíte mať ani v európskych krajinách pokryté všetky náklady iba na základe Európskeho preukazu zdravotného poistenia.

Naopak, v rámci poistenia liečebných nákladov, ktoré je súčasťou cestovného poistenia, budete mať pokryté všetky náklady na ošetrenie, hospitalizáciu, prevoz do nemocnice, lieky aj prípadný prevoz na Slovensko. Cestovné poistenie pokrýva aj náklady na ošetrenie v ambulanciách súkromných zdravotníckych zariadení. Tie bývajú zvyčajne aj oveľa lepšie vybavené.

Lyžovačka alebo exotika? Čokoľvek
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Union)

Cestovné poistenie je platné na celom svete, v krajine, ktorú si pri jeho uzatváraní zvolíte. V rámci cestovného poistenia máte nárok aj na asistenčné služby dvadsaťštyri hodín denne, sedem dní v týždni.

Zdravotnícke zariadenie môže od vás žiadať priamu úhradu nákladov za ošetrenie. Tie vám budú následne v rámci cestovného poistenia preplatené. Nezabudnite si však od lekárky alebo lekára vypýtať lekársku správu a odložte si aj potvrdenie o zaplatení.

Do exotiky, aj na lyžovačku – cestovné poistenie online

Prečo je výhodné mať uzatvorené komerčné cestovné poistenie aj na lyžovačke v neďalekých európskych krajinách? Úkony a ošetrenia, ktoré sú v rámci Európskeho preukazu zdravotného poistenia kryté môžu byť v rôznych krajinách iné. Môže sa vám preto stať, že budete v rámci ošetrenia musieť doplácať a neraz aj vyššiu sumu.

A vedeli ste, že na lyžovačku do Talianska už druhú sezónu potrebujete mať uzatvorené poistenie zodpovednosti? Taliansko k tomuto kroku pristúpilo v rámci ďalších opatrení, ktoré majú viesť k vyššej bezpečnosti na talianskych lyžiarskych svahoch.

Pre lyžiarov a lyžiarky do 18 rokov je povinná lyžiarska prilba a v Taliansku platí aj zákaz požívania alkoholu pri športovaní. V Rakúsku potrebujú prilbu deti do 15 rokov.

Poistenie zodpovednosti kryje náklady pre prípad škody na zdraví alebo majetku inej osoby a je súčasťou krátkodobého cestovného poistenia, ktoré sa vzťahuje aj na zimné športy (napr. rekreačné lyžovanie a snowboarding).

Nech už strávite zimnú dovolenku kdekoľvek – na cestovné poistenie sa oplatí myslieť vopred. Ochráni vás pri neplánovaných a nepríjemných udalostiach.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu