Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Daeš, tras sa! Ďalšia krajina vyšle do Sýrie príslušníkov špeciálnych jednotiek na boj proti nim

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KODAŇ - Dánsko pošle do Sýrie 60 príslušníkov špeciálnych jednotiek, aby bojovali proti extrémistickej organizácii Daeš. Príslušný návrh dánskej vlády dnes schválil parlament v Kodani.

Dánsko, ktoré je členským štátom NATO, je zároveň členom medzinárodnej koalície bojujúcej proti Daeš. Dánske pozemné vojsko už pôsobí v Iraku.

"Na základe konkrétnej žiadosti zo strany koalície sa vláda rozhodla rozšíriť úlohy príslušníkov špeciálnych jednotiek v Iraku a Sýrii," povedal dánsky minister zahraničných vecí Anders Samuelsen. Dánsko už v apríli 2016 odsúhlasilo vyslanie svojich vojakov do Iraku, avšak nedokázalo získať politickú podporu na to, aby boli nasadení aj v Sýrii. Dnes to však dánsky parlament odobril.

"Som rád, že parlamentná väčšina podporila tento návrh," povedal Samuelsen s tým, že dánski vojaci budú pôsobiť neďaleko hraníc s Irakom.Dánsko je súčasťou koalície vedenej Spojenými štátmi, ktorá podporuje kurdských a arabských bojovníkov zo Sýrskych demokratických síl (SDF) v boji proti militantom Daeš v severnej Sýrii.

Viac o téme: DánskoTerorizmusDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu