Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Turci zadržali extrémistov z Daeš: Jeden z nich mal na sebe pás ako samovražedný atentátnik

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ANKARA - Desať džihádistov-členov Daeš zadržali dnes príslušníci tureckých ozbrojených síl v oblasti turecko-sýrskej štátnej hranice. Informovali o tom zhodne turecké tlačové agentúry Anadolu a Dogan.

Medzi zadržanými bol aj muž, ktorý mal na sebe pás využívaný samovražednými atentátnikmi, podľa iných zdrojov nálož. Teroristi sa pokúsili dostať z krajiny ilegálne do Sýrie, a to v provincii Gaziantep.

Práve Daeš sa prihlásil k dnešným krvavým teroristickým útokom v Bruseli, ktoré si vyžiadali desiatky obetí na životoch a viac ako 200 zranených.Turecká polícia pátra od pondelka po troch podozrivých členoch Daeš, ktorí údajne pripravujú doteraz nevídaný teroristický útok v Turecku.

Agentúra Anadolu s odvolaním sa na nemenované bezpečnostné zdroje už vtedy informovala, že polícia pátra po mužoch identifikovaných ako Haci (vysl. hadži) Ali Durmaz, Yunus Durmaz a Savaš Yildiz. Všetci sú údajne členmi miestnej bunky napojenej na Daeš.

Pátranie bolo vyhlásené dva dni po sobotňajšom samovražednom atentáte v Istanbule, pri ktorom zahynuli traja Izraelčania a jeden Iránec. Útok sa odohral na najrušnejšej pešej zóne v Istanbule, Triede nezávislosti, známej aj pod tureckým názvom (ulica) Istiklal.

Viac o téme: TureckoDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu