Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Nečakaná vražda v podaní Islamského štátu: Rozšírili teroristi svoje sily do ďalšej krajiny?

Cesare Tavella Zobraziť galériu (2)
Cesare Tavella (Zdroj: ilfattoquotidiano.it)

DHÁKA/RÍM - Teroristi z Islamského štátu (IS) oznámili, že stoja za pondelňajším zastrelením Taliana v bangladéšskom hlavnom meste Dháka. Išlo by o prvý známy útok tejto extrémistickej skupiny v Bangladéši, napísala dnes agentúra DPA.

Bazi (20) znásilňoval "biely" džihádista z IS: Svedectvo o Američanovi horšom ako zviera!

Päťdesiatročného humanitárneho pracovníka Cesare Tavellu strelili trikrát na ulici, keď sa venoval džogingu, uviedli miestne médiá. K zodpovednosti za vraždu sa prihlásil Islamský štát. Informovala o tom americká spoločnosť SITE, monitorujúca aktivity militantov na internete, a dodala aj snímku obrazovky, kde vidieť vyhlásenie IS v arabčine.

"Tvrdenie Islamského štátu preverujeme," uviedol taliansky minister zahraničných vecí Paolo Gentiloni pre štátnu tlačovú agentúru ANSA. Obeti páchatelia nič neukradli a polícia vylúčila lúpež ako motív činu.

"Zdá sa, že to bola plánovaná vražda," uviedol bangladéšsky minister vnútra Asaduzzamán Chán pre noviny Samakal. "Polícia bude zisťovať, či išlo o súčasť sprisahania na destabilizáciu Bangladéša," dodal. Policajný hovorca uviedol, že polícia sa snaží tvrdenie teroristickej skupiny IS dokázať.

Britské ministerstvo zahraničných vecí varovalo pred zvýšeným teroristickým nebezpečenstvom v tejto ázijskej krajine.

Viac o téme: Islamský štátCesare Tavella
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu