Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Po Bartošovej nezostala ani pamiatka: Musela zakročiť polícia!

Josef Rychtář chcel na mieste tragédie osadiť kríž. Nemal však povolenie. Zobraziť galériu (5)
Josef Rychtář chcel na mieste tragédie osadiť kríž. Nemal však povolenie.

PRAHA - Má smolu! Josef Rychtář (56) sa rozhodol venovať trvalú spomienku miestu, kde Iveta Bartošová (†48) spáchala samovraždu. Ku koľajniciam, kde prišla o život, chcel postaviť kríž, pre ktorý v utorok vykopal jamu. No keďže na to nemal povolenie, správa železníc ju nechala zasypať. Dokonca k trati postavili policajtov. Navyše, iná partia začala odstraňovať všetky sviečky, kvety a darčeky, ktoré v okolí zanechali fanúšikovia. Nezostala tam tak už žiadna pripomienka tragédie, ktorá sa odohrala pred 6 týždňami.

Josef Rychtář je známy tým, že si robí, čo chce. Najnovšie sa rozhodol, že smrť jeho manželky Ivety Bartošovej by mal pri koľajniciach pripomínať kríž. Pri trati kvôli tomu v utorok vykopal jamu. Ako však neskôr vysvitlo, na takýto krok nemal žiadne povolenie. 

Denník Blesk informoval, že vdovcova námaha bola úplne zbytočná a stopy jeho práce sú už zahladené. Dokonca boli privolaní aj policajti, ktorí na mieste tragédie hliadkovali, aby sa o výkop nepokúsil aj druhý raz. Správa železníc má údajne strach, aby kvôli krížu v bezprostrednej blízkosti koľajníc nedošlo k ohrozeniu životov.  

Kompetentní navyše pristúpili aj k ďalším opatreniam. Z okolia dali odstrániť sviečky, kvety a rôzne spomienkové predmety, ktoré Ivete venovali fanúšikovia. Vdovec sa však nevzdáva. Oficiálnou cestou požiadal železnice, aby tam kríž mohol osadiť. „Nechcem porušovať žiadny zákon a dostávať sa do konfliktu s Českými dráhami. Telefonicky som rokoval s ich zástupcami a sľúbili, že mi svoje vyjadrenie zašlú emailom. Prial by som si, aby ten kríž mohol byť symbolom toho daného nešťastia, ktoré sa bohužiaľ stalo. Rozhodne by nemalo ísť o pietne miesto, kam by niekto chodil,“ povedal pre portál Super.cz.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu