Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kontaktná skupina pre Ukrajinu vyzvala na prepustenie rukojemníkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Schôdzka trilaterálnej kontaktnej skupiny pre Ukrajinu sa vo štvrtok skončila výzvou na okamžité prepustenie rukojemníkov ako prvého kroku na zaistenie udržateľného prímeria na východe krajiny. Informovala o tom agentúra RIA Novosti.

Na schôdzke v bieloruskej metropole Minsk sa zástupcovia Ukrajiny, Ruska a Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) stretli s predstaviteľmi proruských separatistov.

Okrem prepustenia zadržiavaných ľudí sa skupina dohodla na vytvorení mechanizmu na monitorovanie a overovanie prímeria s podporou OBSE, ako aj na kontrole ukrajinsko-ruskej hranice.

V dokumente, ktorý na svojej internetovej stránke zverejnila OBSE, sa taktiež uvádza, že kontaktná skupina a zástupcovia samozvanej Doneckej ľudovej republiky a Luhanskej ľudovej republiky sa dohodli na ďalšej schôdzke - uskutoční sa na budúci týždeň.

Stretnutie v Minsku sa konalo na žiadosť ukrajinského prezidenta Petra Porošenka, s ktorou jeho bieloruský partner Alexander Lukašenko v utorok súhlasil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu