Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rusko zvažuje zatvorenie informačnej kancelárie NATO v Moskve

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Ruské úrady zvažujú uzavretie informačnej kancelárie NATO v Moskve. Napísali to dnes noviny Kommersant s odvolaním sa na nemenovaný zdroj, podľa ktorého to bude odveta za momentálne stagnujúce vzťahy Ruska s alianciou.

Podľa zdrojov novín blízkych administratíve ruského prezidenta Vladimira Putina konečné rozhodnutie v tejto veci ešte nepadlo, "ale všetko k tomu smeruje".

Spomínané úvahy potvrdil Kommersantu aj zdroj na ruskom ministerstve obrany. O uzatvorení kancelárie začalo Rusko podľa zdroja Kommersantu uvažovať po tom, čo ministri zahraničných vecí krajín aliancie sa 1. apríla rozhodli zmraziť civilnú a vojenskú spoluprácu s Moskvou, čo fakticky paralyzovalo činnosť Rady NATO-Rusko.

"Je to úplne absurdné opatrenie, ktoré ukazuje, ako nepripravení sú naši partneri v NATO na skutočný dialóg s Moskvou," poznamenal zdroj denníka.

Podľa neho NATO zatiaľ nedostalo oficiálne oznámenie o uzavretí kancelárie. Jeho súčasný riaditeľ, poľský diplomat Robert Pszczel, sa k tejto záležitosti odmietol vyjadriť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu