Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO psích kamarátov obletela celý svet: Veľmi smutný dôvod ich objatia, ale zasiahol osud!

(Zdroj: Facebook/Angels Among Us Pet Rescue)

ALPHARETTA - Kríženka Kala nevedomky zachránila život sebe i svojej psej priateľke Keire. Obe boli v tom čase v útulku, kde ich čakala eutanázia. Iba pár hodín pred zákrokom bola zverejnená fotografia, na ktorej sa psíky objímajú. To ich zachránilo pred istou smrťou. Srdcervúci príbeh zaujal dvojicu kamarátok, ktoré si sučky adoptovali.

Kala objala svoju psiu kamarátku Keiru, čierno-bielu boxerskú zmes, len tri hodiny pred plánovanou eutanáziou. Dvojicu zachránila nezisková charitatívna organizácia Angels Among Us Pet Rescue, ktorá sa venuje záchrane psov a mačiek pred vysoko rizikovými situáciami v štáte Georgia v USA. "Kala a Keira boli hodiny od ich plánovanej smrti, keď ich dobrovoľník z útulku odfotil v ich chovateľskej stanici a zachytil ich srdcervúce objatie. V Angels Among Us Pet Rescue vedeli, že na záchranu týchto dvoch sučiek je potrebná okamžitá akcia a vytiahli ich zo zúfalej situácie," uviedla hovorkyňa organizácie. 

Záber psieho objatia síce pochádza ešte z roku 2015, no nedávno začal opäť kolovať na sociálnych sieťach s cieľom upozorniť na trápenie psov v útulkoch. Kalu a Keiru si nakoniec adoptovali celoživotné priateľky Wendy a Pam, ktoré si ich dojemný príbeh všimli v časopise. "Po prečítaní príbehu o objímajúcich sa psoch som vedela, že musím zavolať. Zapadlo to do seba. S týmito dvoma mladými, hravými psami sme premenili slzy na úsmevy," povedala Wendy, ktorá nedávno pochovala svojich dvoch starších psov. 

Hovorkyňa neziskovky potvrdila, že 11-mesačná Kala a 15-mesačná Keira konečne našli svoj trvalý domov. "Wendy pracuje na špeciálnej stránke na Facebooku, ktorá udrží ľudí v kontakte s Keirou a Kalou a dúfajme, že sa im podarí získať ďalšie peniaze pre Angels Rescue, aby mohli zachrániť aj ďalších psov v útulkoch. Odhaduje sa, že každoročne je utratených 2,7 milióna psov v útulkoch. Pre viac ako 60 percent psov je prijatie do útulku rozsudkom smrti," dodala hovorkyňa.

Viac o téme: PesútulokEutanázia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu