Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Hrdinské zásahy našich policajtov: Toto sú dva príbehy, kedy zachránili ľudské životy

Policajti Peter Belás a Juraj Martiš
Policajti Peter Belás a Juraj Martiš (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Ich poslaním je pomáhať a chrániť. Dennodenne riskujú svoje životy, aby chránili tie naše. Naši policajti opäť ukázali svoje nasadenie: 27-ročnému mužovi zmarili v poslednej chvíli jeho pokus o samovraždu a ťažko raneného muža previezli do nemocnice.

Policajná záchrana v Púchove

Dvojica púchovských kolegov neváhala ani sekundu. Policajtov počas služby prekvapilo osobné vozidlo, ktoré išlo rýchlosťou až 92 kilometrov za hodinu. Mladú 22-ročnú vodičku okamžite zastavili a keď im vysvetlila, kam tak uháňa, policajti ihneď konali. Jej partner si vážne poranil ruku sekerou a stratil veľa krvi. Vzadu sedeli aj dve malé deti.

Policajti Peter Belás a Juraj Martiš urýchlene naložili raneného muža k nim do auta a rýchlosťou blesku do odviezli do púchovskej nemocnice. Po akcii vodičku za jej priestupok napomenuli.

Akčný zásah na strednom Slovensku

Zásahom sa vyznamenali aj policajti z Čadce a Žiliny. Na tiesňovú linku 112 zavolal neznámy muž, ktorý oznámil, že jeho kamarát sa predávkoval liekmi. Jeho polohu nevedel, ale polícia ju rýchlo spresnila a do pohotovosti dali aj hasičov. Vyrazili dvere bytu, kde sa predávkovaný 27-ročný muž nachádzal, a v poslednej chvíli mu zachránili život.

 

Viac o téme: Polícia Slovenskej republiky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu