Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slovensku chýbajú lídri, ktorí ho dokážu obhájiť v EÚ, tvrdí Danko

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: TASR)

REVÚCA - Priame dotácie pre slovenské firmy a do cestovného ruchu chce v budúcom parlamente presadiť Slovenská národná strana. Na mítingu v Revúcej to v stredu pred obecenstvom vyhlásil prvý podpredseda SNS Andrej Danko. Predseda strany Ján Slota sa do mesta Prvého slovenského gymnázia nedostal, pretože uviazol na ceste medzi Žilinou a Revúcou.

Na vzťah Slovenska a Európskej únie sa Danko zameral pred voličmi vo svojom rodisku. "Chýbajú nám lídri, ktorí nás dokážu obhájiť. Strácame rozhodovacie právo. V zahraničí ani nechápu, prečo mnohé veci odmietame. Neveria však, že naši ľudia dokážu žiť z tak nízkych príjmov. Doterajšie vlády to nedokázali v únii vysvetliť. My neodmietame Európsku úniu, chceme však presadiť zmeny v jej systéme," vyhlásil Danko.
      
Do Revúcej sa prišiel predstaviť aj šéf banskobystrickej krajskej rady SNS Dušan Švantner a pozvanie prijal i predseda Matice slovenskej Marián Tkáč. Andrej Danko svojim rodákom ponúkol aj konkrétny recept na riešenie problémov regiónu.

"Na Slovensku sme si zvykli podporovať zahraničné firmy. Zamestnávajú síce našich ľudí, ale zisk nezostáva doma. Máme tu pritom fungujúce domáce podniky, ktoré dokázali prežiť desaťročia. Mám na mysli napríklad Magnezitku Jelšava. Keby sme poskytli priame dotácie takýmto firmám, pre región by to znamenalo stabilizáciu. Ďalšou príležitosťou je cestovný ruch. Zatiaľ ho tu nikto nedokázal naštartovať. Sú na to potrebné peniaze. Dotácia do jeho rozvoja by určite Revúcej a okoliu pomohla," vyhlásil prvý podpredseda SNS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu