Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slota sa chce po voľbách stiahnuť z parlamentu aj politiky

Ján Slota
Ján Slota (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Ján Slota sa chce po predčasných parlamentných voľbách postupne stiahnuť z Národnej rady (NR) SR, aj z politiky ako takej.

 "Keď si tu niekto myslí, že sa chcem silou - mocou držať nejakej stoličky, to nie je pravda. Aj keď zo začiatku budem musieť ešte vysedávať v parlamente, osobne si myslím, že budem členom parlamentu maximálne do konca roka," odhadol Slota.

Chcel by ešte ako poslanec kontrolovať začiatok nového volebného obdobia. "Pretože tam sa bude rozhodovať o smerovaní Slovenska a pri tom by som chcel byť," vyhlásil Slota, ktorý má v úmysle aj po plánovanom odchode z parlamentu ešte určitý čas riadiť stranu ako predseda. "A povedal som aj druhú vec, že po svojej šesťdesiatke už nechcem byť v politike. V septembri budem mať 59 rokov. Tým som povedal všetko," uzavrel Slota.

Čo sa týka SNS, prechádza podľa neho generačnou premenou. "Ja som už na našom sneme avizoval, že chcem omladiť vedenie strany, aj som to do posledného písmenka splnil. Môj prvý podpredseda je mladý človek, viacerí krajskí predsedovia sú mladí ľudia," naznačil líder národniarov, odkiaľ očakáva nové impulzy v politike SNS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu