Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Lučenecká nemocnica je paralyzovaná: Lekári prestali pracovať nadčas

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Lučenecká nemocnica je oddnes paralyzovaná. Ako informoval jej riaditeľ Július Höffer, lekári sa rozhodli podporiť Lekárske odborové združenie a nenastúpili do zamestnania, pretože odmietajú porušovať Zákonník práce. Nemocnica teraz ošetruje len život ohrozujúce stavy.

Ešte v stredu bola situácia v nemocnici v Lučenci pomerne pokojná. Lekári, ktorých zamestnávateľom je nezisková organizácia, podávali výpovede neskôr ako ich kolegovia, preto sa o zabezpečenie služieb zatiaľ neobávali.

"Dnes ráno mi oznámili, že približne 40 percent lekárov odmieta porušovať Zákonník práce a nenastúpia do služby. Vyjadrujú tým podporu lekárom, ktorých zastrešujú odborári. Pre našu nemocnicu to znamená, že ideme do krízového režimu. Zvažujeme, či niektoré oddelenia nebudeme musieť zlučovať. Momentálne nie sme schopní prijímať pacientov z iných nemocníc. Ošetrujeme vlastne len úrazy a život ohrozujúce stavy. Situáciu riešime a popoludní by sme mali vedieť, čo sme schopní zabezpečiť a čo nie," povedal Höffer.
    

Ak sa vedeniu nemocnice v Lučenci nepodarí dohodnúť s lekármi, nie je vylúčené, že o pomoc budú musieť požiadať aj nemocnice v okolí. Lekárov na juhu stredného Slovenska pobúril najmä postoj politikov pri riešení vzniknutej situácie. K štrajku sa takto pripájajú napriek tomu, že pracujú pre neziskovú organizáciu a transformácia nemocníc ako jeden s najproblematickejších bodov sa ich netýka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu